Hvordan å vokse Saskatoon

February 13

Saskatoon (Amelanchier alnifolia), en Canadisk innfødt, er en flerårig busk 8 til 12 fot i høyden med en 4 - til 8-fots spredning. En-motstandsdyktig mot tørke, kald-hardfør busk, det bærer duftende blomster og spiselige, mørk blå bær. Selv om frukten ligner blåbær i både farge og smak det er nært beslektet med planter i Rosefamilien, som epler. Saskatoons er hardfør sone 2 på den amerikanske avdeling av landbruk anlegget Hardiness sonen kart.

Instruksjoner

•Grow saskatoon i sandholdig leirjord jord med en pH mellom 6 og 7. Busk trives i full sol eller delvis skygge.

•Et å holde den saskatoon røtter fuktig, men ikke mettet. Vanne på jord, så våt løvverk fremmer fungal sykdommen.

•Fertilize saskatoon med 10-10-10 gjødsel for første gang når busk når to år. Bruke 6 oz med gjødsel, øker til 8 oz når det blir tre, og 10 oz. etter fire og påfølgende år. Hvis treet har gule bladene og stakkars blomst eller frukt sett, levere den med en supplerende befruktning av 21-0-0 frekvensen av 3 oz. i alder, 4 oz. på tre og 5 oz. fra år fire på. Bruke 10-10-10 våren, like før treet produserer nye vekst og ekstra gjødsel i midten av sommeren.

•Prune busk tidlig på våren. Beskjære det kort nok å tilby enkel innhøsting. De første tre årene, sviske bare for å fjerne død eller syke tre og grener som drar på jord. Etter tre år, kan du ta opp til en tredjedel av busks vekst, beskjæring av høyeste stilkene først. Fjern svak ny vekst og grener vokser for nær til bakken. Fjern alle vekst til jord.