Hvordan å vokse saftig bær

January 14

Bær er søt feiringen av sommeren. Jordbær er første dyrket bær å modne i slutten av våren. Bjørnebær, blåbær og bringebær er noen av de andre vanligvis dyrket bær på hjemmesiden hage. Bær alle trenger godt drenert jord, men de har forskjellige vekst vaner og trenger litt forskjellige pH og jord typer. Bringebær vokser på canes som pleier å være oppreist og trenger støtte, mens blåbær produsere på busker eller trær, bjørnebær vokse i en kratt på buede canes, og jordbær frukt langs løpere. Bær tendens til å spre over tid og krever årvåkenhet å kontrollere sine vekst. Gjødsling, beskjæring og administrere skadedyr og sykdom er de viktigste oppgavene forbundet med økende bær.

Instruksjoner

•Fertilize hver vår med en allsidig gjødsel å oppmuntre blomster og frukt. Hver berry er litt annerledes på sitt næringsinnhold behov, men i gjennomsnitt bruke 1 kopp per plante, og arbeid det inn jorden rundt stammen. Blåbær foretrekker sur jord, så bruk en syre elskere gjødsel i områder der jord tendens til å bli alkalisk.

•Apply vann etter gjødsling du kan maten i jorden. Vann til jord puddles opp. Vann dypt hver gang du vanne, og deretter la de topp 3 inches av jorda tørke mellom vanning perioder.

•Bruk en hakke ofte når du ser ugresset. Bær trenger mye næringsstoffer, og noen konkurrerende vegetasjon vil dra ressurser fra frukt beskjære og redusere avkastningen. Lå et tykt 3-tommers lag mulch mellom berry planter å hindre ugress og bevare fuktighet.

•Grow bringebær og etterfølgende bjørnebær på et espalier konstruert av to innsatsen sunket dypt i jorden, med et annet sett av innsatsen overfor dem. Streng minst to linjer av ledningen mellom stolpene. Bruk anlegget bånd som canes får høy nok til å nå ledningene.

•Build opp en jord seng som er 6 til 8 inches høy for jordbær. Rake jord sammen, eller lage en fancy kant. Dette vil holde bær fra å bli altfor fuktig som de modne våren og la jord å varme opp mer raskt.

•Bruk pruners å rense alle bær tidlig på våren. Jordbær bør ha gamle løvverk fra dem og eldste klumper fjernet. Bringebær blomst av 2 års canes, så fjerne canes som fruited året. Kuttet ut den gamle tre i bjørnebær. De er så energisk du kan selv skjære ned alle canes i bakken, og anlegget vil reformen på et blunk. Fjerne død eller ødelagt tre blåbær.

•Bruk bacillus thuringinesis eller insecticidal såpe på de fleste insekter. Disse elementene er nontoxic metoder for kontroll, og vil ikke skade frukt. For å forhindre rot og fungal sykdommen, bruk en soaker slange for vanning.