Hvordan å vokse røyk Bush Cotinus fra frø

November 28

Cotinus coggygria går flere vanlige navn, inkludert røyk bush, røyk treet og fustet. Felles navn røyk bush refererer til luftige visningen av bleke lilla blomster som sterkt ligner tre røyk i full blomst. Et slående visuelt element legger til hager med blomstene og løvverk lilla som slår nyanser av gult, rosa og oransje høsten. I motsetning til mange arter av dekorative busk vokser røyk bush sanne fra frø, selv om de er gammel. Men krever de en lengre periode av varme og kalde lagdeling til vellykket germinate.

Instruksjoner

•Prepare en pott for hver røyk bush du ønsker å vokse. Fylle 4-tommers plast potter med en blanding av 5-deler potting jord og 1 del perlitt eller vermikulitt. Fyll kjelen å i en tomme av toppen. Hell vann i hver pott til øverste halvdel av jord blanding er våt.

•SOW to røyk bush frø i hver pott av jord. Trykk frø på overflaten av jord blanding. Dekk frøene med en 1/4-tommers-tykt lag av potting jord. Fast jord. Dryss medium-grus sand over overflaten av jord å isolere det og hjelpe holde på fuktigheten.

•Dekk potter i plast brytes. Angi pottene utendørs under dappled nyanse hvor temperaturene holde rundt 60 F i løpet av dagen. Holde dem under disse forholdene for 75 dager. Fjern plast og remoisten jord regelmessig i varm lagdeling perioden så det aldri helt tørker.

•Gå potter i kjøleskap for 75 dager til kalde-stratify frø. Fjern plast og remoisten jord blanding når det tørker. Sett plast tilbake på plass etter vanning.

•Fjern plast etter den kalde lagdeling perioden. Angi Potter på en lys, solfylt vinduskarmen hvor temperaturene holde over 60 F i løpet av dagen. Holde jorda knapt fuktig som det varmer for å unngå soppvekst på overflaten.

•Se for spiring i fire måneder, men Mist ikke motet hvis det tar opptil ett år for frø til germinate. Fjerne svakere eller mindre energisk de to røyk bush spirene fra hver pott, hvis begge frø til germinate.

•Gå Potter utendørs våren når temperaturene på dagtid når 60 F. seedlings et lunt sted vekk fra direkte sol de første ukene, og deretter sakte acclimate dem til sterkere lys før de kan stå i solen i fem til seks timer uten wilting.

•Hold røyken busker i deres potter i ett år. Transplantasjon dem til 12-tommers barnehage beholdere når de når 5 inches i høyden. Oppbevar dem i deres barnehage beholdere i en kald ramme for ett år. Transplantasjon dem til en permanent seng neste våren.

Tips og advarsler

  • Røyk bush vokser best i USDA hardførhet soner 5 til 8.