Hvordan å vokse pre lagdelt bringebær fra frø

May 13

Hvordan å vokse pre lagdelt bringebær fra frø

Bringebær frø krever lagdeling, som er en periode i et kjølig, fuktig miljø der de utvikler til et punkt der de kan spire. Du kan stratify bringebær frø selv eller kjøpe dem fra frø leverandør allerede lagdelt. For å stratify, er frøene dynket i vann i 24 timer og deretter plassert i et fuktig medium, for eksempel torv moss. De er så plassert i en tett forseglet container og lagret ved temperaturer på 33 til 41 grader Fahrenheit for to måneder. På slutten av den tiden er bringebær frøene klar til å bli plantet i jord.

Instruksjoner

•Sprout bringebær frø innendørs. Start frøene i cellen leiligheter. Fyll hver celle flat beholder med en frø-Start blanding. Sår på frø 1/4 tomme dyp og dekk med et tynt lag av fine vermikulitt. Vann for å fukte frø-Start mix. Sett celle leiligheter i et svakt opplyst område med et temperert på ca 60 grader Fahrenheit. Vann for å holde fuktighet.

•Velg en sted å plante av bringebær som er i fullt sollys med en godt drenert, sandholdig leirjord. Ideelle jord pH for bringebær er mellom 5,6 og 6.5.

•Plant bringebær seedlings i slutten av våren etter faren for frost har gått. Grave et hull dybden av frøplantes rot ballen. Plasser frøplante i hullet og fylle. Tamp jorda lett til firmaet. Space plantene 28 til 30 inches hverandre. Vann grundig.

•Apply gjødsel i bringebær planter i slutten av mai. Bruke en halvkilo balansert gjødsel, som 10-10-10, per 100 fot rad. I år etter planting trenger bringebær planter å bli befruktet to ganger i året, når i tidlig om våren og igjen i slutten av våren.

•Legg en 2 - til 4-tommers lag mulch rundt planter, for eksempel halm eller makulert bark. Dette vil hjelpe opprettholde fuktighet i jorda og motvirke ugress. Fjerne noen ugress manuelt slik de vises.

•Et bringebær planter for å holde jorda fuktig, men ikke våt. Supplere nedbør å gi 1 tommers vann ukentlig.