Hvordan å vokse Pole eller klatring bønner

September 27

Hvordan å vokse Pole eller klatring bønner

Pole eller klatring bønner krever en US Department of Agriculture hardførhet sone mellom 3 og 10, betyr at de vil vokse nesten hvor som helst. Det er fint å plante dette på rad, litt hver uke, med en stang eller espalier. Dermed blir en kontinuerlig høst bønner varer flere uker givende resultatet. Høsting slik produserer en dusør på frisk bønner samtidig bevare resten over tid uten å føle overveldet med arbeid.

Instruksjoner

•Plant bønner i et sted som vil gi full sol og godt drenering jord under den voksende sesongen. Plant ikke bønner på et sted som tidligere vokste dem eller andre grønnsaker, slik som tomater eller kål. Unngå områder som har hatt poteter og salat vokser i dem nylig også.

•Arbeid jord i området der bønner blir plantet, ved hjelp av en spade. Grave til en dybde på ca 12 inches. Fjerne steiner fra sengen. Strikk ca 2 inches av kompost inn i området, blande det inn i den eksisterende jord godt for å gi en sunn medium for bønner å vokse til modenhet.

•Build eller sted voksende strukturer i hagen området. Oppreist lange stenger for bønner å vokse på. Opprette et telt med disse trestokker, sikre dem mot sine sentre eller nær sine topper med hyssing eller wire. Alternativt kan du ta et espalier fra tre utklipp som en ramme. Fest gitteret til rammen, bruker en hammer og spiker. Oppreist dette frem en gjerde eller andre steder i hagen, begrave bunnen for å holde den stødig. Skråstill espalier mot en annen struktur å holde det sikrere.

•Form 2-1/2-inch åsene i jord rundt polakkene eller langs bakken foran espalier. Plante bønne frø 2 inches dypt, fire til åtte frø per hill rundt polakkene. Så frø i rekkefølge over de neste tre ukene for en fordelt innhøsting. Hold bønner vannet godt, og ikke la jorda tørke ut.

•Bevegelsessensoren bønner så snart pods er sprø. Spise fersk fra vintreet eller bevare dem for bruk i løpet av vinteren. Hver gang en espalier eller telt bønner er helt høstet, fjerne strukturen. Plass tom vinrankene i kompost bin. Utjevne hageområdet og legge en annen 2 inches av kompost.