Hvordan å vokse planter fra supermarkedet frø & stiklinger

May 14

En morsom, givende og billig måte å legge nye innendørs stueplanter samlingen er å vokse dem fra produserer frø eller stiklinger av frukt som er kjøpt på supermarkedet. Starte din egen ananas eller avocado anlegget er enkelt og tar ikke mye innsats for å opprettholde. Med litt tid og kunnskap, vil du snart kunne vokse en vakker plante frø eller stiklinger som normalt ville bli forkastet.

Instruksjoner

Hvordan å vokse en ananas plante

•I supermarkedet, velge en moden, sunt utseende ananas med en lys grønn krone og lite til ingen brun blader eller brun-tipped blader.

•Etter spise ananas, lagre toppen. Klippe den gjennom regionen kronen. Dette gjøres ved å kutte på langs over toppen av ananas kronen. Du vil vite når du har kuttet langt nok fordi du vil merke at det er synlig rot knopper som ser ut som små, litt mørkere flekker i en sirkulær formasjon. Fjerne så mye frukt som mulig av anlegget. Hvis du ikke fjerner delen frukt, er oddsen for anlegget råtnende og ikke tar rot høy. Fjern om lag 20 prosent av ytre bladene også.

•Plasser fire tannpirkere i kjernen av ananas topp og legg den i en liten beholder med vann som en baby mat glass eller en votive stearinlys holderen. Holde vannet rent ved tørke ned beholderen og gi vann endre annenhver dag. I noen uker, vil røttene begynne å vokse. Når det er betydelige røtter, kan ananas toppen plantes potting blanding i en terrakotta planter.

•Et anlegget lett én eller to ganger i uken, ta vare for å holde jorda fuktig, men ikke våt og tunge. Over-vanning kan forårsake rot råtne, som kan skade eller drepe anlegget. Keep anlegget fra klimaanlegg og trekkfulle Vinduer, da dette er en tropisk plante som thrives på varme, varme og lys. En solfylt vinduskarmen er ideelt.Hvis du er heldig, en gang i 3 eller 4 år anlegget kan også begynne å produsere ananas. Det er ingen garanti, men oftere enn ikke med riktig pleie det er mulig. Selv om ikke, er ananas anlegget fortsatt ganske et flott tillegg til din samling av flora.

Hvordan å vokse en Avocado treet fra gropen

•Slice åpne avokado og fjern gropen. Vask pit og fjern eventuelle rester av avokado. Tørk gropen rent med et papirhåndkle.

•Plasser tre eller fire tannpirkere i sidene av avokado og sted gropen på en baby mat jar eller glass votive stearinlys holderen. Fyll den med vann, sørge for at spissen av avokado berører vannet. Endre vannet hver dagene og tørke beholderen ren en gang i uken.

•Plasser beholderen med gropen en lys og solrik vinduskarmen. Etter ca 4 til 6 uker, skal avokado begynne å slå ned midten. En rot vokse sakte i vannet og kort tid etterpå, en stamme starte når opp. Over tid begynner blader å dukke opp også.

•Plant avocado treet i jord så snart bladene er tydelig. Vann anlegget om en gang per uke og ta for å sikre at jorda ikke tørke helt mellom Pottejorden. I noen tilfeller, kan 3 til 5 år etter planting din avocado pit, treet faktisk produsere avokado.