Hvordan å vokse peruanske liljer fra en eksisterende anlegg

January 18

Hvordan å vokse peruanske liljer fra en eksisterende anlegg

Innfødt til Sør-Amerika, lyse blomster av den peruanske lily er ofte vokst for bruk som snittblomster. De peruanske lilje blomstrer i nyanser av oransje, rosa, gul, rød og hvit. Sin prangende kronbladene er ofte oppdaget eller stripete med mørkere farger. Den sikreste måten å kunne vokse en ny peruanske lilje fra en gammel er overføres det fra frø, ifølge Pacific pære samfunnet. Peruanske liljer tolererer ikke dele godt og kan dø hvis deres ømme rotstokker er forstyrret.

Instruksjoner

•Samler opp frø fra din eksisterende peruanske lily så snart de er moden. Frøkapslene snu brun og papery når frø inni er modne. Plasser frø i en papirpose merket med dato og sorten samlingsnavnet og lagre dem i et kjølig, tørt sted før du er klar til å plante. En kjøkkenskapet er en tilstrekkelig lagringsplass spot. Frøene holdes i tørre lagring for minst sju måneder før planting.

•Prepare plante potter med 1 del perlitt og 1 del torv og bland godt. Du kan bruke noen slags beholder du liker. Brukte yoghurt eller andre mat containere arbeide frisk idet lang idet de er rene og du rote drenering hull i bunnen.

•Soak frø i vann i 24 timer før planting. Et glass, en bolle eller noen andre små vanntette container fungerer.

•Plant frø i en dybde på en fjerdedel tomme og dekke dem løst med potting blanding. Vann langsomt eller bruke en herr for å unngå dislodging frø. Holde frøene fuktig, men ikke soaking.

•Plasser pottene fall plantet frø direkte utendørs. Holde dem fuktige og skjermet beliggenhet, som et overbygd veranda eller uteplass. Plass pottene våren plantet frø i kjøleskap på 41 grader F for en måned før plassere potten utenfor. Sikre potting mediet er fuktig når du setter den i kjøleskapet. Frøene kan ta mellom to og seks uker å germinate, avhengig av sorten.

•Transplant gått liljene i jord om våren når seedlings er minst 2 inches høy og trusselen om frost. Bruke en balansert, sakte-release gjødsel på tidspunktet for planting. Følg retningslinjene fra produsenten for programmet priser.