Hvordan å vokse Ozark jordbær

November 24

Hvordan å vokse Ozark jordbær

"Ozark Beauty" er en av flere typer jordbær kultivarer. Ozark jordbær er en everbearing sorten som er hardføre og produserer mange frukter. I tillegg er fruktene fast og søt, og derfor ideell for bruk i syltetøy, desserter og andre retter. 20 planter generelt gir nok Ozark jordbær for den gjennomsnittlige familien.

Instruksjoner

•Velg et område for voksende Ozark jordbær sandholdig leirjord eller loamy jord som er godt drenert. Velg et sted som i tillegg har full sol del skygge. Kontroller også at webområdet du har tenkt å vokse din Ozark jordbær ikke ble brukt de siste to-tre årene for å vokse avlinger som poteter, paprika, tomater eller selv andre jordbær fordi disse avlinger er mottakelige for Verticillium vil, en rot råtne.

•Apply 2 lbs. av 6-24-24 gjødsel per 100 kvadrat fot til din utendørs Ozark jordbær plante området. Bland gjødsel i toppen 6 inches av jord.

•Dig et hull som er stor nok til en av starter Ozark jordbær planter i hagen din utenfor. Plasser frøplante slik at den kjøttfulle delen av anlegget som bladene utvikle, også kjent som kronen, er flush med overflaten av jorden. Fast jorden tilbake rundt røttene, og vann jord. Plante alle andre Ozark jordbær seedlings på samme måte, holde planter ca 15 inches to 24 inches fra hverandre på rad og holde 36 inches til 48 tommer stor avstand mellom rader.

•Fjern ugress som vokser i din utendørs Ozark jordbær plante området og knipe av blomster som begynner å blomstre for å fremme tidlig plantevekst. Gi plantene dine jordbær minst en tomme til 1,5 tommer vann hver uke hvis en tilstrekkelig mengde nedbør. Også bruke en Universal frukt spray på plantene dine, følger produsentens instruksjoner, hvis skadedyr blir et problem.

•Apply et 2-tommers lag av halm mulch eller bark chips over utendørs Ozark jordbær planter når plantene blir sovende i vinter. Dette skjer vanligvis i desember.

Tips og advarsler

  • Hvis du skal plante Ozark jordbær i en kjele, Velg et terrakotta eller plast jordbær pott som har hull i sidene og i bunnen og er stor nok til ca åtte planter. Hell et soilless medium blandet med 10-10-10 gjødsel i potten. Fyll bunnen av potten, og starte tucking planter én etter én gjennom utsiden av pottens side hull, klappe dem med potting blanding fra innsiden. Fortsette å fylle potten før det er omtrent to tredjedeler full, og plant tre eller fire planter i toppen.