Hvordan å vokse orkideer i lekte hus

April 24

Hvis du alltid har ønsket å vokse terrestriske orkideer (også kjent som hardfør bakken orkideer), men ikke har en delvis sol plassering nødvendig for vellykket kultivering, kan et lekte hus være bare svaret. Lekte husene er åpne konstruksjoner med slat-top tak som er utformet til å skyggelegge delikat planter som orkideer fra sterke, direkte sollys. Liten lekte hus er egnet for dyrking terrestriske orkideer i full søndag hager og hjem landskap.

Instruksjoner

•Velg en lekte hus laget av en rot-resistente tre, som kjempegran, sypress, sedertre eller press-behandlet furu. Ser for en lekte hus laget med 1 tomme lekte som er spredt rundt 3/4-tomme fra hverandre; denne typen lekte huset blokkerer 75 prosent av direkte sollys og gir orkideer filtrerte sollyset trenger for vellykket kultivering.

•Dekk overflaten av jorden på planting område med 3 inches torv moss, 2 inches godt råtnet kompost og 1 tomme perlitt eller grov hagebruk sand. Til organisk endringer i jorden til en dybde på minst 8 inches å forbedre drenering og lufting. Plante orkideer på samme nivå som de vokste i sine barnehage beholdere.

•Provide orkideer med 3/4 - til 1-tommers vann per uke våren gjennom sommeren. Holde jorda litt fuktig--aldri våt eller vannfylte. Holde supplerende vanning i høst og vinter; terrestriske orkideer artene kan overleve på nedbør i løpet av disse sesongene.

•Fertilize orkideer i lekte huset med en 25 prosent styrke løsning på en balansert, vannløselige gjødsel spesielt formulert for blomstrende hage plants. Bruke gjødsel hver to til tre uker om våren og sommeren. Opphøre befruktning høsten, mens orkideer er i deres hviler fasen; gjenoppta en vanlig befruktning tidsplan våren. For best resultat, bruk alltid gjødsel produkter i henhold til retningslinjene fra produsenten.

•Fjern brukte orkidé blossoms å hjelpe anlegget opprettholde et attraktivt utseende og tillate det å fokusere sin energi på å utvikle en omfattende rotsystem. Klipp den brukte blomstrer fra orkideer med skjerpet og sterilisert beskjæringssakser, eller bruk fingrene til å klemme dem ut av anlegget.

Tips og advarsler

  • Potted tropiske orkideer kan dyrkes i lekte hus i sommermånedene. Flytt potted tropiske orkideer tilbake innendørs før først faller frost.
  • Overvåke orkideer for skadedyr som bladlus, oversiden og spider mites. Skyll berørte planter med en rettet strøm av vann tidlig på morgenen slik at anlegget bladverket er tørt ved mørkets frembrudd. Behandle tungt befengt orkideer med hagearbeid insektmiddel produktet, i henhold til medfølgende instruksjonene.