Hvordan å vokse organisk ingefær rot

April 8

Ingefær er en flavorful og allsidig rot. Ikke bare er det en velsmakende aksent til en rekke retter, men det har også utallige medisinske applikasjoner. Med så mange bruksområder er det sikkert å ansiktstrekk en sentral plass i kostholdet når det vokser i hagen din. Heldigvis, ingefær er meget lett å vokse. Når du vokser organisk ingefær rot i varme og fuktighet av tropiske voksende soner, kan du nesten plante den, vann den og glemme det som den vokser egen hånd.

Instruksjoner

•Purchase en organisk (lokalt dyrket hvis mulig), hele ingefær rot fra en herbalist eller helsekost butikk. Den beste tiden å se etter frisk ingefær rot er tidlig på våren like før du plante. Ingefær du velger bør være sunt utseende, skinnende og plumpe--ikke tørket ut. Hele ingefær kalles en "hånd", og denne hånden inneholder grener kalt "fingrene." Velg hender som har massevis av fingrene. På disse fingrene bør være flere (to i minst) velformet vekst knopper som ligner øynene på en potet.

•Soak ingefær i vann over natten.

Finne det rette stedet for din ingefær å vokse. Nesten hvor som helst vil gjøre ingefær er ikke en kresen plante. Dens primære behov er mange indirekte sollys og ly fra vinden.

•Amend jord om nødvendig. Ingefær er glad for å vokse i en liten stripe av fuktig, godt drenering og næringsrik jord. Bare slå jorden med to inches av organiske kompost (hjemmelaget er best) og to inches av sandy leirjord hagearbeid jord.

•Plant personlige fingrene av ingefær på senvinteren eller tidlig våren. Bryte fingrene med de fleste øynene bruke for planting. Tillate brutt kantene tørke helt før planting dem. Begrave dem fire inches dyp og syv inches hverandre med øynene vendt oppover.

•Spread et tre-tommers lag mulch rundt, men ikke på din plantet ingefær.

•Et din ingefær. Ingefær elsker fuktig jord, og det bør aldri få lov til å tørke ut. Vann din ingefær lett men ofte mens det oppretter selv. Når etablert, foretrekker det sjeldne, grundig vanning i motsetning til hyppige, lys vanning. Men i høst og vinter, skal du sjelden vann ingefær. Slik at jorda forblir tørre vil oppmuntre ingefær rot skjemaet i denne perioden.

•Harvest ingefær. Når bladene har dødd (rundt åtte til ti måneder etter planting), er det innhøstingen. Grave opp noen røtter eller bryte ønskelig fingre. Plante resten.

Tips og advarsler

  • Hvis du er voksende din ingefær i en tørre klima, må du regelmessig tåke ingefær fabrikkens blader. Omvendt, hvis området mottar regn, må du regelmessig befrukte plantene dine ingefær med en flytende gjødsel hver ukene i regntiden.
  • Ønsker du en solid avling av ingefær, la anlegget etablere seg og avstå fra høsting det første året av veksten i hagen din.
  • Med mindre du bor USDA planting sone ni eller høyere, må du starte din ingefær innendørs. Plant din ingefær i en 15-tommers gryte fylt tre fjerdedeler av veien opp med en blanding som er like deler torv moss, perlitt og grov sand. Plasser potten i et varmt sted (rundt 65 grader) og gjødsle det en gang i måneden med 10-10-10 gjødsel. Transplant dine ingefær utenfor når temperaturene på dagtid når 75 grader eller høyere.