Hvordan å vokse opp ned tomater

November 22

Mange kunnskapsrike gartnere har kjent hvordan å vokse opp ned tomater, agurk og jordbær i mer enn 25 år.

Økende tomater opp-ned har flere fordeler. I områder som har dårlig jordsmonn, vokser tomater bedre i beholdere enn de gjør i bakken.

Hengende tomat opp ned legger mindre belastning på stilkene enn å ha dem smitte over toppen av en vanlig planter, pluss det øker luftsirkulasjonen i blader, reduserer forekomsten av skadedyr og sopp. De fleste tomat skadedyr er bakken robotsøkeprogrammet, så de ikke plager hengende tomat.

Nylig spesielle kits designet for vokser opp ned tomater har dukket opp på markedet. Disse pakkene bestå av hengende vokse poser som er spesialdesignet for å holde en plante i opp ned posisjon.

Kostnaden er ca $20 per kolli. Mens disse vokse poser er praktiske og attraktive, de er ikke absolutt nødvendig.

Du kan lære å vokse opp ned tomater uten å bruke $20 per plante på en spesiell vokse pose.

Instruksjoner

•Lære hvordan å vokse opp ned tomater er enkelt og billig. Alt du trenger er tomatplanter, jord og sette dem i en beholder. Fleste bruke plast 5 gallon bøtter med lokk og håndtak, som typen som mange restauranter forkaste. Malingen bøtter arbeid også, men de krever mer rengjøring. Du trenger en bøtte per plante, pluss nok jord å fylle i spann.

•Den beste jorda bruke er en blanding laget for hengende plantasjeeiere. Disse blandinger er lettere enn standard potting jord. Vekt kan være et problem når du bruker noe så stort som en 5-gallon bøtte for planting. Ferdigblandet jord er også sterile og balansert i PH og næringsstoffer for å gi unge planter en sunn start.

•Den neste tingen å gjøre er forberede bøtter. Med en skarp kjøkkenkniv eller en drill med et hull så vedlegg, kuttet en to-tommers diameter hull i bunnen av hvert verdiområde, i midten. Dette er der planter vil henge ut av bøtter. Kutt i samme størrelse hull i midten av lids. Dette er slik at du kan vann planter uten å fjerne dekslene.

•Nå det er på tide for å plante tomater. Når det gjelder å holde frøplante falt tilbake ut av hullet, finnes det mange forskjellige metoder som folk bruker, og de virker. Noen mennesker line bunnen av bøtte med avis eller sphagnum mosen, rundt foten av anlegget for å sikre den i spannet. Et papir plate fungerer også.

Bare gjør et kutt fra kanten av platen, stopper ved senteret, og skjær et lite hull i midten akkurat stor nok til å passe stengel av anlegget. Plassere den rundt anlegget for å holde rot ballen i bøtte. Spesialiserte vokse poser bruke sirkulær skum skåret halvveis på samme måte. En vanlig kjøkkenet svamp eller andre stykke skum fungerer hvis du foretrekker å bruke skum for å beskytte anlegget. Uansett hva du bruker, er hensikten å holde røtter i bøtte mens resten av anlegget henger gjennom hullet.

•Forbered feed roten ballen av anlegget gjennom hullet i bunnen av bøtta, og deretter sikre anlegget ved å plassere svamp, plate eller avis rundt stengel av anlegget i bøtte. Anlegget har en stor rot ballen som ikke passer gjennom hullet, kan du sette anlegget gjennom den andre veien, ved forsiktig fôring bladene gjennom hullet fra innsiden av bøtte.

Når røttene av anlegget er sikret i bøtte med bladene henger gjennom hullet, er det tid til jord.

•Legg jord forsiktig, være forsiktig å støtte roten ballen til jord har helt dekket det. Når du arbeider med opp ned tomat plantasjeeiere, er det nyttig å henge dem på midjen så kan du nå både anlegget og roten ballen samtidig.

Det gjør det også enklere å fylle den med jord. For best resultat, Fyll bøtte til toppen med jord å tillate røttene maksimal plass til å vokse. Sette lokkene og de er klar til å henge.

•Hang plantasjeeiere en solrik beliggenhet en solid eave, arbor eller treet grenen. Håndtaket passer over en kraftig krok skrus inn en eave, eller kan henges en kjede med en svivel vedlegg. Når hengende fra et tre, kan du bruke en lengde på tau for å binde den, eller en strikk ledningen med en nål i hver ende. (Strikk ledningen gardiner grenen og krokene tilkobling til håndtaket på bøtte på hver side.)

•Når plantasjeeiere har blitt hengt, de må bli vannet sjenerøst for å minimere transplantasjon sjokk. Bruk gjødsel sparsomt eller ikke i den første uken, før de har hatt en sjanse til å etablere seg. Fôre dem med flytende kjøttbenmel kan være gunstig på planting tid. Når de har begynt å vokse, må de bli vannet nesten hver dag.

•Nå som du vet hvordan å vokse opp ned tomater, kan du bruke samme metode for å vokse jordbær, agurk og paprika med samme suksess. Selv om du har begrenset plass eller dårlig jordsmonn, kan du nyte fordelene av en grønnsakshage. Ved å følge disse fremgangsmåtene kan noen lære å vokse opp ned tomater uten å bruke penger på spesielt utformet voksende kits.