Hvordan å vokse, omsorg for, Harvest, & lagre urter

April 15

Urtehager er fantastisk for begynnelsen og erfarne gartnere både. De kan trives i en rekke forhold og produsere avlinger som er tilgjengelige for innhøsting permanent eller sesongen. Urtehager kan være like stor eller liten som dyrker ønsker, og kan variere fra et romslig utendørs arrangement til en dekorativ innendørs planter. Lære å dyrke, høste, omsorg for og lagre urter urtete, kulinariske eller medisinsk formål. Eksperimenter med ulike varianter av lokale og importerte urter.

Instruksjoner

•Velg en plassering for din urtehage som får masse sø. En sørvendt eller vest vindu er best for innendørs urter, og utendørs urter må ha et sted som får full sol på dagtid og skyggen i morgen og ettermiddag. Plante urten frø eller stiklinger i din innendørs eller utendørs planter i henhold til bestemte instruksjonene for beskjære. Planting dybden vises på baksiden av frøet pakken. Hvis starter seedlings før planting dem som en avling, starte dem i frø plantasjeeiere, egg kartonger eller torv potter med litt jord og dybden planting instruksjoner.

•Plant og omsorg for urter ved å plassere dem i jord som er to deler sterilisert potting jord og en del grov sand. Sikre avløpet ved å plassere grus eller steiner på bunnen av din planter, og være sikker på å ikke over vann. Tillat ikke urt planterøttene å bli våt eller vannfylte. Dis urter med vann regelmessig i stedet for å vanne hvis jord blir over-mettet. Nytt potten årlige urter hvert år, og Beskjær etter behov. Bruke flere plantasjeeiere eller en delt i stedet for en planter for alle urt varianter å tillate forskjellige fuktighet behovene til hver avling.

•Harvest urter i morgenen etter at duggen har tørket like før de blomst (for utendørs varianter). Klipp stauder ca 1/3 av lengde ned den største stammen. Kuttet ettårige på bakkenivå. Stripe bladene av plantene etter skylling, drenering og tørke dem. Fjern alle blomster før forberede urter for lagring.

•Lagre urter ved å fryse, tørking eller canning dem. Fryse urter ved blanchering dem i usaltet, kokende vann i 50 sekunder, deretter pakke dem i plast fryseboks poser fylt med isvann. Tørre urter ved å binde bunter av dem med vri-bånd og henger den bunter opp ned med streng til tørr. En annen metode for tørking urter er å skylle dem, ligge dem flatt på en overflate, dekke dem med salt og la dem tørke for to til fire uker. Kan urter med tørket urter og grønnsaker eller olivenolje. Hell olivenolje i hermetikkfabrikk krukke, Legg tørket urter, og forsegle med et trykk canner.

Tips og advarsler

  • Årlige urter gjøre bedre innendørs og flerårige urter gjøre bedre hvis plassert utendørs om sommeren.