Hvordan å vokse & omsorg for basilikum planter

February 12

Hvordan å vokse & omsorg for basilikum planter

Mye dyrket urt i mint familien som blir mye dyrket for sine aromatiske blader basilikum (Ocimum basilicum) er en variabel. Sweet basilikum stammer i Italia og er en årlig anlegget mens hellige basilikum stammer i Sørøst-Asia og er en flerårig. Basilikum brukes ofte i Middelhavet, særlig italiensk og Sørøst-asiatiske retter. Basilikum planter er lett å vokse, men vil ikke tolerere frost og trenger forhold med solskinn.

Instruksjoner

•Plant basilikum frø i seed skuff eller gryte full av fine kompost. Dryss frøene tynt og jevnt over overflaten av kompost, og dekk med en fin lag av soldet kompost eller vermikulitt 1/4 tommers tykke. Vann kompost din nøye med et sprinkleranlegg å unngå å forstyrre overflaten av kompost. Kompost skal være fuktig men ikke vannfylte.

•Plasser skuffen eller potten på et varmt sted dekket med et ark av glass eller plast for å holde fuktighet. Holde i varme, lyse omgivelser til frøene begynner å spire etter et par uker. Fjern glass eller plast når seedlings vises.

•Repot basilikum frøplanter når de er 2 inches høy, ved hjelp av pinsett velge planter. Plante tre per pott, i 4-tommers potter. Kontroller at pottene har drenering hull og ikke Plasser pottene på tallerkener, som basilikum planter ikke tolererer vannfylte jord. Plass pottene i en varm, solrik plass, enten på en vinduskarm eller utenfor hvis frost er.

•Repot din basilikum planter i individuelle 6-tommers Potter når de er 6 inches høy, eller plante i hagen i et solrikt sted med godt drenert jord. Knip dagens viktigste voksende tips hver plante å oppmuntre buskete vekst. Vannet plantene dine basilikum regelmessig, men tillater ikke jord til få vannfylte.

•Fertilize din basilikum planter hver to uker med en allsidig flytende gjødsel. Du kan samle blader og hele skyter seks uker etter første klemming ut voksende tips. Fortsette å høste regelmessig for å oppmuntre anlegget å produsere blader i stedet for blomster. Knip ut noen knopper som vises som når en basilikum planter begynner blomstrende stopper produsere blader og viser bitter.

•Overvåk din basilikum plante for underskriver av sopp sykdom, mealybug og whitefly infestation. Fjerne og ødelegge alle basilikum planter som viser noen tegn til soppinfeksjon, som svarte flekker på bladene. Fjern whitefly og oversiden av sprøyting basilikum planter med en vannstråle høytrykk eller bruk en organisk insektmiddel basert på capsicum eller hvitløk.

•Tillat noen av dine basilikum planter for å blomstre på slutten av sommeren slik at du har frø å så neste år. Tillate frø å falle i hagen og de vil spire spontant neste år. Basilikum planter kan også enkelt skal dyrkes av heie skyte borekaks i fine, fuktig kompost.

Tips og advarsler

  • Velg basilikum tidlig på morgenen og fryse en gang for den beste smaken.