Hvordan å vokse nelliker i en beholder

March 10

Hvordan å vokse nelliker i en beholder

Nelliker er urteaktig stauder verdsatt for sin brukervennlighet dyrking og store, prangende blomster. Anlegget blomstrer er mye brukt i kutt blomsterdekorasjoner og buketter på grunn av sitt utvalg av farger, duftende aroma og størrelse. Hver carnation blomst når opp til 3 inches i diameter. Gartnere vanligvis vokser nelliker i bakken, men de kan tilpasse seg beholdere med det lated bekymre. Innfødt til Europa og Asia, nelliker trenger kjølig temperatur å utvikle og trives, men krever bare minimal Stell og vedlikehold.

Instruksjoner

•Fyll en mellomstore beholder med en godt drenert, fruktbare potting jord. Så en carnation frø ½ tommers dypt i jord og vann lett. Plass beholderen på en plassering som mottar fire til fem timer med fullt sollys hver dag. Holde jorda litt fuktig og spiring vil skje i ca seks uker.

Sørg for at en konstant temperatur på 60-65 grader Fahrenheit hele tiden for beste blomst og løvverk utvikling. Holde et termometer i nærheten av anlegget for å sikre temperaturen ikke stige over 65 grader Fahrenheit, eller permanent skade kan oppstå.

•Et container-vokst nelliker en gang per uke for å holde jorda konsekvent fuktig. Over vann ikke eller bladverket vil gul og muligens slippe. Bruke vann direkte til jord å unngå fukte blader, våt løvverk er mer sårbar for skadedyr og sykdom.

•Feed nelliker gang alle seks å åtte ukens bruke 20-10-20 NPK gjødsel til nødvendig ernæring. Les instruksjonene på pakken for riktig dosering informasjon. Vannet lett gjødsling å forhindre rot brenne og distribuere næringsstoffer i jordsmonnet.

•Harvest blomstrer etter blomstring har begynt. Beskjære carnation anlegget til ca 1 tomme over jord nivået etter blomstring slutter å forynge anlegget og forberede den neste blomstrende sesongen.

•Repot nelliker tidlig våren etter to til tre år med vekst, eller når plantene har vokst deres gjeldende voksende beholderen. Øke størrelsen på beholderen av 3 til 5 inches og gir en frisk voksende medium for å lette sjokket av transplantasjon.

Tips og advarsler

  • Ta divisjoner under repotting hvis ønskelig.
  • Høste carnation blomster i løpet av ettermiddagen, når sukkerinnhold er høyest, for lengst brukstid avskårne blomster.
  • Videre gir fire til fem timer med direkte sol hele anlegget livet. Nelliker kan ikke tolerere dårlige lysforhold.