Hvordan å vokse Nasturtium knopper

January 17

Hvordan å vokse Nasturtium knopper

Nasturtium knopper spises ofte som salat garnityr, men mange gartnere har ingen anelse om hvor lett de er å vokse. Disse vakre, deilig vinstokkene har blitt utviklet til en rekke størrelser for å passe hver hage. Vining skjemaer kan trenes opp trellises. Semitrailing er perfekt for kurver på terrasser. Dvergene gjør stor grensen planter. Nasturtiums vokser raskt, men liker ikke å bli transplantert. Velg et permanent beplantning område for disse velsmakende blomster vinstokker før du drar ut frøene.

Instruksjoner

•Prepare nasturtium sengen tidlig på våren av rototilling det minst 6 inches å løsne og aerate jord. Velg en plassering med fattige, sandholdig jord hvis mulig - nasturtiums vil ikke blomstre i jordsmonn. Motstå fristelsen til å innlemme organisk materiale eller gjødsel i sengen.

•Kontroller temperaturen på jorda med en sonde termometer. Så nasturtium frø når jorden har varmet til 55 til 65 grader Fahrenheit. Plante frø på 2 - til 3-tommers intervaller, 1/2 til 1 tomme dyp i jord. Se for fremveksten sju til 10 dager senere. Vann frøplanter når jorda er tørre.

•Harvest nasturtiums i den kuleste delen av dagen, etter morgen dugg har fordampet. Velg blomster som har nettopp åpnet. Velg bare én eller to og prøve dem før høsting mange blomster - nasturtiums bør ha en krydret, peppery smaken. Lagre blomster i kjøleskapet umiddelbart etter høsting og bruke noen timer.

Tips og advarsler

  • Nasturtiums dyrkes i containere ofte er lettere å se for skadedyr eller sykdommer. Velg en mellomstor eller stor gryte og plante noen på terrassen for lite vedlikehold garnityr.
  • Sprøyting spiselige blomster med plantevernmidler generelt anbefales ikke. Håndplukker insekter mulig eller regelmessig sprenge plantene dine med en strøm av vann i stedet.