Hvordan å vokse Multiplex bambus

October 30

Hvordan å vokse Multiplex bambus

Multiplex bambus (felles navn Alphonse Karr) er en gruppe bambus, populært brukt i hekker, som kan vokse til en høyde på 30 fot hvis venstre ukontrollert. Faktisk er det ofte bare kalt hekk bambus. I motsetning til mange arter av bambus tåler multiplex bambus full sol. Det ikke tåler temperaturer under 20 grader Fahrenheit, men. Det kjennetegnes ved sin willowy blader og gul farge. Multiplex bambus er ikke vanskelig å vokse. Med litt forsiktighet, vil du ha en nydelig, tykk sikring av den i bare et år eller to.

Instruksjoner

Hvordan å vokse Multiplex bambus

•Velg en solrik beliggenhet. Mens mange bambus arter foretrekker diffust sollys, multiplex bambus er en tropisk bambus, og den trives i full sol.

•Consider ly. Denne typen bambus kan bli ganske stor, men det er ikke en sterk art. En sterk vind eller regnstorm kan bøye og skade den. Tenke på å bygge et gjerde for å blokkere vinden, eller plante den i en skjermet beliggenhet, som mot en vegg.

•Prepare jord. Multipleks bambus som rik, loamy jord med en pH rekke 5.5 til 6.5. Hvis du er usikker på din jord pH, kjøpe en testing kit på din lokale hage senter. Følg deretter instruksjonene i kit å se hvordan du får din jord i området trengte for bambus trives.

•Et nøye. Multiplex bambus liker fuktig, men ikke våt jord. Det gjør ikke bra hvis det blir stående i vann, slik plante det på en litt skrå høyde er nyttig. Hvis bladene curl, trenger den mer vann.

•Kontroller bambus. Fordi bambus vokser og sprer seg raskt, er det viktig å se etter spirer og klippe dem ned når de vises hvis du ikke vil din bambus å spre ukontrollert.

Tips og advarsler

  • Hvis du vurderer vokser multipleksen (eller andre arter av bambus) på en linje, må du spørre din nabo hvordan de føler om det som bambus kan være vanskelig å kontrollere.