Hvordan å vokse mjødurt

January 23

Hvordan å vokse mjødurt

Mjødurt er en buskete staude urt med en lang historie av medisinsk anti-inflammatorisk egenskaper dateres tilbake til druidene. Kjent av mange vanlige navn som dronning av eng, eng-wort og meadsweet, vokser planten myrlendte felt, i nærheten av vann og også åpen skog. Mjødurt vokser vanligvis 4 fot høy med lange blomst spikes bestående av hvit eller rosa blomster klynger. Voksende planter vellykket krever de rette grunnforholdene å maksimere vekstsyklusen for å skape en sunn og sterk plante.

Instruksjoner

•Sprinkle mjødurt frø på en fuktig humus-rik potting kompost i en seed skuff høsten og dekke dem med en fin laget av kompost. Plass frø skuffen under en kald ramme til å spire i en omgivelsestemperatur på mellom 50 og 56 grader Fahrenheit.

•Plant hver frøplante i en liten plante gryte med fersk potting kompost med den samme blandingen som før. Fortsette å holde mjødurt under kalde ramme gjennom vinteren. Holde potting kompost fuktig.

•Prepare din mjødurt plante området i hagen i løpet av våren. Velg naturlig myrlendte områder, for eksempel et plott ved en dam eller på bunnen av bakken. Berike jorda med humus å gi en fruktbar masse næringsstoffer slik mjødurt kan vokse sterkt.

•Break opp jord med en hage gaffel til å produsere en fin voksende medium der den mjødurt røtter kan raskt etablere. Fjern potten fra mjødurt roten ballen i slutten av våren. Grave et hull i forberedt bakken i dybden og bredden av potten med en hage murskje.

•Sett mjødurt anlegg i hullet og fylle i noen hull med gravd ut jord. Trykk forsiktig på jorden rundt planten til sengs mjødurt i bakken. Vann anlegget på jord nivå å holde bakken fuktig.

•Skjære blomsten pigg av før fabrikken produserer blomster i juni hvis du vil beholde mjødurt bladverket full og buskete. La plante blomsten hvis du ønsker å produsere frø for voksende nye planter. Samle frø fra frøet hoder mellom August og September, eller la plante frø seg naturlig i omkringliggende bakken.

Tips og advarsler

  • Mjødurt foretrekker semi skyggen, men det fortsatt vokser i full sol så lenge du holder bakken myrlendte.