Hvordan å vokse meksikanske Marigold

March 14

Den meksikanske marigold, også kjent som meksikanske estragon eller søt septer, er en slektning av den felles hage marigold med spiselige blader som er en del av mange deilige retter. Anlegget er lettere å vokse enn fransk estragon, der den kan brukes som en erstatning, men tar lengre tid å blomstre enn hage marigold og er mer negativt påvirket av kaldt klima.

Instruksjoner

•Determine hva USDA hardførhet sonen du bor i konsulenttjenester kartet fant på webområdet National Arboretum.

•Plant meksikanske marigold i full sol etter de siste frost, ideelt fra planter eller stiklinger. Marigold kan dyrkes fra frø, men lenge voksende tiden før den blomstrer gjør dette vanskelig i regioner nord for sonen åtte. Frøene bør plantes til en dybde på en tomme, mens borekaks bør bli begravet loddrett halvt deres høyde med knopper oppover. De fleste er jord egnet, men rik, godt drenert jord er ideelt.

•Et marigolds ganske regelmessig, men ikke plage over det - meksikanske marigolds kan overleve tørt klima. Ikke gjødsle. Høste bladene noen samtidig når anlegget har nådd nesten full størrelse, mot midten av sommeren.

•Mulch planter tungt over vinteren hvis du bor i sonen åtte eller ni. Potten marigolds og bringe seg innenfor hvis du bor i en sone lenger nord, eller la dem dø og plante igjen om våren.