Hvordan å vokse mandarin trær i Arizona

November 4

Hvordan å vokse mandarin trær i Arizona

Mandariner er en form for mandarin orange, kjent for sine fargerike og søte, frisk smak. Som de fleste frukttrær i USA er mandarin trær best vokst fra saplings eller dverg trær kjøpt fra en barnehage eller hagen sentrum. Arizona er en av de beste stedene for voksende mandarin trær på grunn av temperert været. Det er veldig enkelt å vokse Arizona mandariner, enten i hagen din eller i store potter som kan tas innendørs hvis været blir usedvanlig kaldt.

Instruksjoner

• Velg et sted som får full sol for minst halvparten av dagen. Mandariner trenger mye sollys, som er en av grunnene til at de gjør så godt i Arizona. Våren er vanligvis den beste tiden å plante sitrus, men kan du faktisk gjøre det til enhver tid av året.

•Dig et hull som er minst 2 inches dypere enn bredden av din tangerines rot ballen. Du trenger ikke å måle; Du kan bare øyeeplet det. Hullet ca 10 inches større enn roten ballen slik at røttene har spredt.

•Still din lille mandarin treet forsiktig inn i hullet du har forberedt for det. Hvis det kom fra barnehagen innpakket i burlap, løsne i innpakning, men la dem på plass.

•Fyll i skitt rundt rot ballen, vanning det med slangen som du går. Ikke flom hullet; bare fukt jord nok å fjerne eventuelle luftlommer, hjelpe jord bosette og støtte roten ballen.

•Bruk den leftover etterfylle å bygge en liten, hevet ring av jord rundt foten av treet, ca 6 inches høy og 6 inches bredt. Dette vil hjelpe holde vannet ved foten av treet i stedet for å la det bare rømme til resten av gården.

•Et din mandarin treet sjenerøst hver tre dager for de første to ukene. Gå videre og flom hullet i ringen; den varme Arizona solen leaches mye vann fra bakken. Vann treet en gang i uken om morgenen og om kvelden i sommermånedene. Om vinteren kan du klippe tilbake vanning til en gang i måneden.

•Fertilize oransje treet på sin bursdag, ett år etter du plantet den. God 16-8-4 gjødsel bør gis til treet i mars, juni og September. Les etiketten for instruksjoner om hvis, og hvordan du bør fortynne gjødsel, fordi hvert merke er forskjellig.

Tips og advarsler

  • Pakk unge mandarin treet i burlap eller en frost teppe hvis været blir unseasonably kald.
  • Ikke bruk kompost eller noen andre jord endring til treet har vært i Arizona jord i minst ett år.