Hvordan å vokse Lima bønner med Aquaponics

September 8

Hvordan å vokse Lima bønner med Aquaponics

Aquaponics kombinerer fiskeoppdrett med hydroponic hagearbeid. Mens planter er avhengig av næringsstoffer fra fiskeavfall, tjene de også til å rense vannaktig miljøet, bidrar til å støtte helsen av fisken. Noen store kommersielle bønder bruker denne typen landbruket hagearbeid som en måte å gi både fisk og produsere for offentlig konsum. Bruker en mindre skala aquaponic hage kan du lage dine egne grønnsaker, som lima bønner, i det samme vannet bebodd av fisken.

Instruksjoner

•Opprette aquaponic tank, i henhold til produsentens instruksjoner. Legge til riktig antall kaldt vann fisk, som gullfisk, å din tank. Antall fisk din tank kanne oppbacking avhenger av størrelsen på tanken og mengden vann det holder. Se instruksjonene for din aquaponic system for å sette opp riktig fisk miljøet. Når du har opprettet oppdrettsanlegg miljøet, er det tid å plante lima bønner.

•Plasser et stykke hønsenetting over området av tanken tildelt bønne planter. Fest kantene på hønsenetting til det tørre området øverst eller langs de ytre sidene av tanken med tape eller wire. Angi hønsenetting med overflaten av vannet.

•Soak frø-start torv svamper i varmt vann før de utvide fullt. Trykk en lima bønne frø i midten av hver torv svamp, sette den til en dybde som måler om to ganger diameter. Bruk fingeren til å skrape dempet torv over toppen av hvert frø. Sted torv svamper på hønsenetting. Svampene blir fuktig som de fortsetter å absorbere vann fra overflaten av aquaponic miljøet.

•Se bønne frø begynner å spire. Spiring og spirende oppstår vanligvis innen en uke. Holde vannet i aquaponic tank nivå med kylling wire som tjener til å støtte torv svamper. Fortsette å mate fisken og vedlikeholde aquaponic miljøet som bønner vokser. Fest alle skjeve bønne planter trestolper plassert utenfor akvariet, med myk hyssing for å holde dem på plass. Høste dine bønner så snart modnes. Fjern bønne planter når de slutter å produsere bønner. Erstatte den gamle planter med nye frøplanter, forlater hønsenetting på plass som en plante støtte.

Tips og advarsler

  • Fjerne en svak eller brutt bønne planter fra vannaktig miljøet. Nå under hønsenetting å trekke ut noen innviklede, neddykket røtter.