Hvordan å vokse Leyland sypresser fra stiklinger

March 12

Hvordan å vokse Leyland sypresser fra stiklinger

Vokser noen treet fra stammen borekaks er en form for kloning. Kloning en Leyland cypress er en metode for å gjengi en tro kopi av overordnede anlegget. Leyland cypress er en favoritt med juletre dyrkere. Borekaks for kloning bør velges fra overordnede trær som har egenskaper som appellerer til dyrkeren. Stem borekaks, en gang forankret, produsere en genetisk identisk treet har samme størrelse og form som overordnet treet.

Instruksjoner

•Fyll 6-tommers diameter potten med like deler av torv moss og sand til innen 1 tommers overkanten. Legge 1 QT vann til potting mix. La overflødige vannet renne fra de lavere jettegryter.

•Skjære opptil fem anbudet-grønne stammer fra endene av Leyland cypress lemmer. Borekaks skal 6 til 8 inches lang. Beste borekaks hentes fra ny vekst i løpet av månedene mai til begynnelsen av juli.

•Fjern de lavere 3 inches av blad vekst av klipping å gjøre en nakne stilk. Dypp det kutte slutten, ca 2 inches i rooting hormon pulver.

•Sett blyanten inn potting mix å danne et hull. Plass klippe i blyant hullet. Fast jorden rundt stammen skjæring. Alle fem borekaks med jevne mellomrom i 6-tommers potten.

•Still potten i et godt opplyst område direkte sollys. Holde borekaks fuktig gjennom hele vekstsesongen. Teste tilstand rooting prosessen ved forsiktig dra på stilkene etter tre måneder. Hvis motstand føles, tar skjæring rot. Fjern alle borekaks som har tørket ut og ikke forankret.

•Transplant de forankret borekaks følgende våren.

Tips og advarsler

  • Hold den forankret Leyland cypress roten borekaks vinteren i et område som ikke fryser. Plante nye seedlings til en fast plassering etter fare for frost tidlig på våren.