Hvordan å vokse koriander urter

April 19

Hvordan å vokse koriander urter

Koriander, også kjent som koriander til de asiatiske og europeiske landene, er en liten årlig urt som vokser naturlig gjennom mye av Middelhavet og i Sør-Europa. Navnet kommer fra spesielt ubehagelig lukt av planten mens det fortsatt er økende. Denne lukt gir vei til en hyggelig lemony duft på anlegget modning. Nesten alle deler av anlegget er spiselig. Bladene og røttene er brukt i indisk samt ulike asiatiske retter. Globular frø som fruktene at cilantro produserer brukes av konditorer gjøre smakstilsetning sirup samt distillers å legge til et hint av sødme gin. I Amerika, er denne urt vanligvis brukes i tørre Grill gnir eller bakken opp og plasseres i Grill sauser å legge et snev av eksotiske til smaken av grillet kjøtt. Derfor, er her en guide på hvordan å vokse cilantro, samt høsting og lagre den for senere bruk.

Instruksjoner

Voksende Cilantro

•BEGIN ved å fjerne en plass i verksted eller hagen hvor du sår frø i midten av April. I motsetning til mange andre urter, kan cilantro transplanteres vellykket. Det vil gå inn i sjokk og miste alle bladene hver gang. Du bør velge et sted som mottar fullt sollys hele dagen og er plassert høyt som på toppen av en ås for å oppmuntre god jord drenering.

•Bruk spade og hakke å fjerne mellomrommet du har tenkt å bruke noen andre planter gress og ugress. Til jorden godt og bland i så mye torv mose som kan du få hendene på. Hensikten med dette er å løsne jorden og redusere dens evne til å holde fuktighet. Cilantro er svært utsatt for sykdom og andre problemer når de utsettes for mye fuktighet.

•Skjære kanaler omtrent en tomme dypt ned i jorda. Hver kanal bør være minst en fot lang og linjeavstand minimum 8 inches fra hverandre.

•Linje bunnen av hver kanal med solid gjødsel korn og deretter sår frø. Ikke bekymre avstand dem fra hverandre, strø dem så tett som du ønsker. Når vokser i nærheten av hverandre, fletter koriander urter sine roten systemer, styrking av hver plante og forbedre sine sjanser av overlevelse.

•Dekk kanaler med en løs dusting av jord og vann dem. lett. Fortsette å vanne dem regelmessig--en gang annenhver dag burde være nok. Pass på ikke å vann frø hvis det har regnet dagen som de kan dø lett når de er over-mettet.

•Harvest koriander planter ved å kutte dem på bakkenivå august sigd eller et sett med saks. Du kan i stedet uproot dem. men hvis død roten systemer blir liggende på jorden de vil hjelpe for å gjødsle jorda i forberedelse til nyplanting neste sesong.

•Samler opp planter i løs bunter og knyt dem sammen. Henge dem opp ned i et kjølig tørt sted å tørke dem ut. Bladene kan brukes før blir tørket, men fruktene må tørkes helt før de spist eller brukt i matlaging. Samle fruktene av utforme plantene på en klut og slående dem med en stang. Dette ligner tresking i at ved å slå planter du vil riste løs frukt fra skall.

Tips og advarsler

  • Noen mennesker har en merkelig genetisk egenskap som hindrer hjernen i å tolke riktig smaken av koriander. Slike folk rapport følelsen de får er å plassere et såpestykke i munnen.