Hvordan å vokse klatring roser i potter

June 10

Hvordan å vokse klatring roser i potter

Du elsker roser, spesielt klatring roser, men du bor i en leilighet. Men leilighet forhindre ikke du fra voksende klatring roser. Det finnes flere varianter av miniatyr roser vokse fra 6 til 10 fot lang og vellykket kan dyrkes i en pott. Så lenge de får tilstrekkelig sollys og har noe å bli trent på, kan du vokse klatring roser. Å være mindre enn de store variantene, miniatyr roser er lettere å omsorg for og de dyrkes i potter kan tas med deg bør du flytte.

Instruksjoner

•Se stedet der du vil sette potten med klatring steg. Alle roser, uansett hva deres størrelse, trenger mye sollys (minst 6 timer) hver dag. Hvis de bare motta Sol del av dagen, gjøre de bedre med morgensolen.

Kjøp miniatyr klatring roser og potten for rose. Disse roser kan generelt være funnet i anlegget barnehager eller online på selskaper som Johns miniatyr roser. Hvilke steg du velger bør avhenger av størrelsen på moden rose og størrelsen på potten til rosen. Potten må være minst 8 inches over til å begynne med; rose kan være transplantert til en større pott senere som den vokser. Kontroller at potten har tilstrekkelig drenering hull. Holde steg en solrik beliggenhet og vannet regelmessig til du kan transplantasjon det til potten.

•Transplant rose på et sted hvor det er noe å ta vann, som et stort badekar eller utenfor på gress, som denne prosedyren kan bli rotete. Bland flere spiseskjeer med alle formål plante mat i en bøtte med vann. Nøye fjerne rose fra beholderen og sette den inn i bøtte med vann/gjødsel løsning; justere vannet så røttene og noen av den nedre delen av canes er dekket. Dette vil hjelpe rose har færre problemer med transplantasjon sjokk og vil bosette seg i sitt nye hjem raskere.

•Mix like mengder av potting jord, hage soil og torv mose i en bøtte. Scoop blandingen i potten, til om halvveis full. Flytt rose fra vann løsning i potten og justere høyden på jord slik at en rose bud union (joint-lignende knotten mellom rose canes og røtter) er om lag 2 inches under toppen av potten. Nestle rose litt i jorden. Bland mer potting jord, torv moss og hage jord i den andre bøtten med vann, før det er konsistensen av suppe. Har noen holde rose på plass i den nye potten og hell soupy jord rundt rose, til røttene er dekket. Raskt ferdig å fylle potten, alternerende mellom potting jord og hage soil beholderen til soupy jord blanding er autorisert. Dette trinnet vil være ganske rotete, som vannet vil starte strømmer fra bunnen av drenering hullene.

•Sett inn et espalier for miniatyr steg for å klatre. plass det mot kanten av potten for å unngå å skade plantens rotsystem. Spre et 1-tommers lag mulch på jorda rundt rose og litt dekker bud unionen. Angi rose's potten i et solrikt sted.

•Et klatring steg daglig i to uker og deretter hver annen dag i ytterligere to uker. Gradvis avdekke mulch fra union bud samtidig. Når du ser rose legge frem ny vekst, redusere vanning flere ganger i uken. Med tilstrekkelig drenering hull, sjansene for over vanning rose reduseres, men tillater ikke jord å bo vannfylte; Det kan skade rose og forårsake sykdom. Som klatring rose vokser, vil det nå mot sollys. Justerer plasseringen til potten vil hjelpe rose vokser oppover.

•Tie canes av miniatyr klatring steg lett til espalier som de vokser, hyssing eller fleksible floral wire. Beskjære det miniatyr steg det samme som du større varianter og holde jorda under det renset fra løv eller kronblad. Bruke plante mat utviklet spesielt for container-vokst planter etter sine retninger.

Tips og advarsler

  • Roser i alle størrelser elsker kaffe og te og banan skreller. Skjeen noen kaffe eller te grunnlag regelmessig på jord under rose. Grave et lite hull i nærheten rose, stokk en bit av banan skallet i og dekke det opp.
  • Miniatyr roser har torner også; Bruk hagearbeid vernehansker når du arbeider med dem.