Hvordan å vokse kjøttetende frø i Terrariums

August 11

Kjøttetende planter er planter som spiser insekter, små reptiler og selv slike pattedyr som rotter og mus. Fordi disse planter bor i myrlendte jord som har dårlig ernæringsmessige egenskaper, har de utviklet evnen til å konsumere animalsk protein. Dermed gir kjøttetende planter med ernæring som de ikke kan få fra jorden. Disse plantene kjøpes ofte som seedlings fra barnehager som spesialiserer seg på voksende dem, men kjøttetende planter kan også vokst fra frø.

Instruksjoner

•Plasser planting medium i bøtte. Du bør ha nok medium for å dekke bunnen av terrarium til en dybde på 2 eller 3 inches.

•Legg renset vann til planting medium. Bruke nok til å grundig nyte mediet men ikke så mye at du ender opp med stående vann i bunnen av bøtta. Bland det godt så det har en konsistens på deigen.

•Gå mediet i terrarium. Klem overflødig vann fra det som du gjør. Når mediet overføres, dumpe alle gjenværende vann. Bruk din hånd for å glatte planting overflaten i terrarium å gjøre det så nivå som mulig.

•Sprinkle frø øverst på planting medium. Prøv å spre dem så jevnt som mulig så unge planter ikke vil være overfylte når de spire. Lett tåke overflaten etter frøene er sådd. Dekker frøene er ikke nødvendig.

•Plasser hygrometer og termometeret inne akvariet. Hold fuktighet mellom 60 og 100 prosent. Holde temperaturen på ca 85 grader Fahrenheit i dag, og la det synke til ca 70 grader Fahrenheit natten.

•Sett terrarium et lyst sted der den kan motta ca 16 timer med lys hver dag. Det bør ikke være i direkte sol. Bruk vokse lysene hvis du ikke har et egnet vindu. Dekker terrarium og overvåke temperatur og luftfuktighet daglig. Avhengig av frø du har valgt, vil kjøttetende planter spire i noen uker eller et par år etter planting.

Tips og advarsler

  • Når du velger planter, se for de som vil spire i en rimelig tidsramme. Sundew (Drosera filiformis) og Rosemary (Dionaea muscipula) planter spire i et par måneder eller mindre. Frø av noen planter muggen kan ta år å spire.
  • Ikke bruk jord for planter, som rikdom av jorden kan drepe dem. De krever forhold som ligner sitt naturlige miljø å overleve. Bruk renset vann for å holde plantene blir utsatt for mineraler og kjemikalier vanligvis i vann fra springen, som de kan skade kjøttetende planter.