Hvordan å vokse Kiwi frukt i Alaska

October 5

Hvordan å vokse Kiwi frukt i Alaska

Kiwi frukt, også kjent som kinesisk stikkelsbær, hagl fra sørlige Kina. Denne liten tropisk frukt reiste til den vestlige verden på 1900 og fant umiddelbart et hjem som et eksotisk tillegg til kjøkkenet frukt retter. Alle 50 arter av kiwi frukt vokser på lenge snikende vines, som krever beskyttelse mot frost, full sol og tilstrekkelig fuktighet. I USDA voksende sonene 1-4 av Alaska, hvor kommer sent våren og høsten kommer tidlig, er det lurt å vokse kiwi frukt vinrankene i potter inne, å beskytte seg.

Instruksjoner

•Prepare 10 gallon eller større Potter for kiwi frukt planting. Kontroller at pottene har drenering hull for tilstrekkelig drenering, og bruke tunge Potter for å balansere kiwi vinrankene lang, tung vekst. Fyll av pottene 3/4 full med en kombinasjon av halv rask-drenering potting jord og halv organiske kompost og bland 2 til 4 oz. 10-10-10 gjødsel i hver pott før planting. Plante minst to kiwi frukt vinstokker å produsere frukt. Kiwi frukt vinstokker er enten mann eller kvinne, og kan ikke pollinate seg.

•Plant kiwi frukt etter de siste frost i Alaska, som kan variere fra mai til juli avhengig av ditt land. Dette gir nye vinstokker tid til å dra nytte av hva sommeren er, og vil tillate deg å holde vinrankene ute i de varme sommermånedene. Plante seedlings dypt nok for å senke deres rot baller, og gi dem 1 til 2 inches av vann.

•Sett kiwi frukt vinstokker utendørs om sommeren på et sted hvor de får full sol. Selv om kiwi vinranker kan vokse i delvis skygge, er det viktig at de suge opp så mye varme som mulig i kjøligere klima Alaska, så hold dem ut av skyggen. Vann vinrankene med 2 inches av vann i uken, og sette en innsats eller espalier i hver pott å trene vinrankene opp mot solen.

•Gå kiwi frukt innendørs godt før den første frosten i Alaska, som kan oppstå fra begynnelsen av August til tidlig i oktober avhengig av region. Ikke Tillat kiwi frukt å sitte utenom i temperaturer lavere enn 40-50 grader Fahrenheit. Satt potter i et solrikt sted i, hvor de fortsatt får seks til åtte timer naturlig eller kunstig lys hver dag. Opprettholde vanning regelmessig når plantene er innendørs.