Hvordan å vokse Kennebec poteter

June 19

Bestemme hva "type" potet bruke kan virke som et tidsspille å amatør kokker, men konsistens og smak skille beste poteter fra bare noen gamle strå. Noen kokker slår til Kennebec poteter, som har en balansert tekstur som forhindrer dem fra å bli for bløt eller bo for fast etter matlaging. Kennebecs er også kjent for sine fine smaken og de kan motstå noen vanlige potet sykdommer. Riktig planting og voksende teknikker kan ha disse velsmakende poteter frisk på tabellen for familien måltider.

Instruksjoner

•Till jord til en dybde på 10 inches i et område av hagen som mottar seks til åtte timer direkte eller indirekte sollys hver dag. Mer lys på jord vil øke potet avkastning.

•Mix i en 2-tommers laget av kompost, gjødsel eller en annen organisk jord endring din jord som du til. Denne endringen vil øke drenering (hjalp å forhindre rot og andre sykdommer) og også gi jord med ekstra næringsstoffet.

•Skjære en sertifisert Kennebec frø potet i en 2 oz stykke som har minst ett øye på huden. Ikke skrelle potet stykket; du må det øyet å oppmuntre vekst. Skjær en egen brikke for hver potet plante du ønsker å vokse. Gjøre disse borekaks like før du skal plante poteter, vanligvis i tidlig til midspring etter siste frost av sesongen.

•Dig en liten grøft 1 til 3 inches dypt i jorden og lenge nok til å betjene alle poteten brikkene, linjeavstand minst 10 inches hverandre. Hvis du velger å plante flere rader, space hver rad 24 inches hverandre.

•Sett biter av potet i grøften og dekket med jord. Vann jord jevnt slik at det er fuktig men ikke utgjør pytter. Vann så jevnt som mulig slik at alle poteter ha lik tilgang til vann.

•Spread et 2 - til 3-tommers lag organisk mulch over plantet området for å holde området fuktig og hindrer ugress vekst.

•Et potet planter når de øverste 1 1/2 til 2 inches jord føler tørre. Vann jevnt for å gjøre alle jorda fuktig, men ikke soaking. Mengden vann faktisk nødvendig varierer avhengig av antall planter og klima for ditt område.

•Build en lav ås jord rundt din poteter som de bryte jord. Bruk en spade eller hakke for å gradvis bygge opp ryggen å sitte ca 1 tomme over potetene. Ryggen kan nå opptil 6 inches høy med harvest tid, avhengig av størrelsen på potetene. Dette vil beskytte poteter fra solskader.

Tips og advarsler

  • Kennebec poteter vil være klar for innhøsting innen fem til seks måneder etter planting. Innhøstingen vinrankene har allerede døde. Kontroller at du grave for å fjerne alle knoller under overflaten.
  • Kjøpe en sertifisert frø potet på hage senter eller barnehagen. Kennebecs fra dagligvarebutikk kan produsere nye potet planter, men noen er behandlet med kjemikalier og kan ikke vokse.