Hvordan å vokse kålrabi fra frø

September 17

Hvordan å vokse kålrabi fra frø

Gartnere og bønder har reist kålrabi i mer enn 15 århundrer i Europa. Anlegget ble brakt til Amerika i den tidlige kolonitiden. Kålrabi, medlem av Tropaeolaceae, vokser raskt og kan være klar til innhøsting i så lite som syv uker. Anlegget er også hardføre og tåler lys våren frost, en av de første frø plantet våren av gartnere.

Instruksjoner

•Till hagen til en dybde på ca 6 inches våren. Legge til om lag 3 inches av kompost i hagen og til igjen for å arbeide organisk materiale i jord.

•Mark ut en rad i hagen og grave en grøft om 1/2-tommers dyp. Punktdiagram kålrabi frø om hver 2 inches i raden. Dekk raden med om lag 1/2 tommers jord.

•Thin planter til en hver 6 inches når anlegget utstillinger om fem blader. Fjern den svakeste utseende planter å tillate ivrigste plass til å vokse.

•Plant en andre avling av kålrabi frø ca to uker etter den første avlingen er plantet. Følge den samme fremgangsmåten i trinn 2 og 3 ovenfor. Andre avlingen tilbyr en utvidede innhøstingen, sammenlignet med enkelt tilgjengelig innhøstingen hvis bare en plante er gjort.

•Kontroller flere plantings inntil temperaturen når høyder av mer enn 75 grader F i løpet av dagen. Kålrabi, vokser som en kul-sesongen avling, best i kjøligere temperaturer.

•Plant flere rader med kålrabi høsten når dagtid høye temperaturer har falt under 75 grader F merket. Fortsett å legge til plantings av kålrabi til gjennomsnittlig høsten drepe frost er mindre enn seks uker.

Tips og advarsler

  • Høste kålrabi når stammen, delen som brukes, er ca 2 1/2 inches i diameter. Hvis stammen blir større, mister kålrabi den noe av sin smak. Gartneren kan forvente ca 60 lbs. av kålrabi for hver 100 fot av anlegget vokst gjennom hele vekstsesongen.