Hvordan å vokse kakao bønner

February 9

Hvordan å vokse kakao bønner

Mange sjokolade elskere vil vokse sine egne "mat for gudene," som er tolkningen av den kakao treet (Theobroma Kakaotre) navnet. Det er mulig i områder ikke lenger enn 20 grader i latitude fra ekvator eller US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 11 til 13. For amerikanske gartnere, skal treet overleve utendørs i mye av Hawaii og deler av sørlige Florida og sørlige California, samt tropisk amerikanske territorier som Puerto Rico. I kaldere soner, kan det dyrkes under varme og fuktige forhold som en houseplant.

Å vite kakao treet

Innfødt å Sør og Sentral-Amerika og noen ganger kommer over 50 fot i naturen, er den kakao treet generelt begrenset til at halvhøydes eller mindre under dyrking. Fordi den vokser best i delvis skygge, må den oppbevares kortere enn trær gir sin baldakin. Dens skinnende løv, som kan nå opp til 2 fot i lengde, dukke opp en rødlig nyanse og alder til grønn. Treets små rosa eller hvite blomster vises i klynger på anlegget vev "puter" på treets bagasjerommet eller lavere grener, oftest om våren og sommeren. Etter pollinering, de blomstene utvikle seg til bønne-fylt, ridged pods, opptil 14 inches lang, som modne til gul eller rød i høst og vinter.

Såing kakao treet

For å starte din egen treet, kjøpe frø som fortsatt er i pod eller er blitt holdt fuktig siden fjerning fra den. 3/4 til 1 1/2-tommers "bønner" miste levedyktighet etter tredje måned eller hvis de tillates å tørke ut. De begynner ofte å spire en kort enkelttapp rot hver mens de er fortsatt i pod. Hvis frø ikke viser røtter ennå, plasseres mellom fuktig papirhåndklær på et varmt sted-helst med temperaturer på 80-tallet-Fahrenheit-før de gjør. Deretter potten dem i individuelle 4-tommers tre potter med fuktig frø-Start blanding, plasserer hvert frø vertikalt med roten enden ned og motsatte slutten like under overflaten av blandingen. Dekk pottene med plast brytes og sette dem på en frøplante heten mat å holde temperaturen på 80-tallet til frø rosenkål, som skulle ta fem til ti dager. Etter fjerner plastfolie, plass seedlings en delvis skyggelagt vinduskarmen eller slutten av en voksen light.

Stuing kakao treet

Fortsette å transplantere kakao seedlings i større potter av potting jord etter behov, aldri la deres jord å fullstendig tørke ut, og holde dem ved temperaturer mellom 65 og 85 grader. Gjødsle dem annenhver uke fra spring gjennom fall med en scentless fish emulsjon som 2-4-1, blande 1 spiseskje med hver gallon av vann. For å transplantere et kakao treet som er minst 2 fot høy utendørs våren, Velg et sted i humus-rik, godt drenert jord med en pH nær 6.5. Området skal ca 10 fot fra en høyere eviggrønt tre som gir delvis skygge og beskytte den kakao treet fra vinden. Etter grave et hull tre ganger tilbake dybden og diameteren på den kakao treet rot ballen, to tredjedeler av løs jord til hullet. Fjerne treet fra potten, og plasser den på toppen av haugen på samme nivå som den vokste i potten. Når du er ferdig med å fylle i jordsmonnet rundt røttene, brønn treet og dekker bakken rundt med en 2 - til 6-tommers lag mulch, holder at mulch minst 8 inches fra bagasjerommet.

Økende kakao treet

Treet må 1 til 2 inches av vann per uke, men la ikke sin jord å bli våt, som det er utsatt for rot råtne. Gi 1/8 pund av 6-6-6 Organisk gjødsel annenhver uke, økende som 1 halvkilo gjødsel hver to måneder etter at treet er et år gammel. Det bør begynne å blomstre når det er 3 eller 4 år, vanligvis etter at den har nådd ca 5 fot i høyde og har begynt å. For beste kakao bønne produksjon, hånd pollinate blomster tidlig på morgenen. Vær oppmerksom på at mange av pods naturlig skrumpe uten å utvikle, og at ikke mer enn to bør være igjen fra hver pute. Når modene, krever bønner omfattende behandling - inkludert fermenting, steking og sliping - for å slå dem i sjokolade.