Hvordan å vokse Jasmine i en beholder

February 16

Du trenger ikke duftelys eller luftrensere når du har jasmine i huset. Delikat blomster av denne attraktive vine fyller luften med sin krydret duft og kan blomstre helårig innendørs under de rette forholdene. Vinter jasmine (Jasminum nudiflorum) er en etterfølgende vinranke som ser like bra lolling over kanten av en hengende planter, klatre over en liten espalier eller krypende opp og over døren til din sunroom. Vokse felles jasmine (Jasminum officinale) og star jasmine (Trachelospermum jasminoides) i beholdere i et solfylt vindu å bringe et tropisk utseende og berusende duften til alle rom. Arabisk jasmine (Jasminum sambac) ikke vokser så høy eller spre like bred som andre typer jasmine, noe som gjør det til et utmerket valg for livet i en beholder.

Instruksjoner

•Velg en beholder stort nok å tillate jasmine vintreet vokser og spre. Beholderen må være om to ganger så vidt og dypt som jasmins nursery originalbeholderen. Vanlige jasmine kan vokse 20 fot høye og spre 15 fot, så hold anlegget modne størrelse i tankene når du velger en beholder. Vurdere vekten av plante- og beholder, og om det vil sommeren utendørs og flytte inn for vinteren. Noen potter kommer med hjul eller liten vogner. Leire potter tilbyr stabilitet for store planter, men plast Potter er lettere. Bruk en pott som har drenering hull eller bore hull i bunnen av beholderen for drenering.

•Fyll potten halvveis med noen gode kommersielle potting blanding med god drenering egenskaper. Se etter en blanding som lyse ingredienser som vermikulitt, torv mose eller perlite og organisk komponenter som furu bark. Jasmine liker en fuktig, men ikke våt, miljø. Fukt potting jord for å fjerne luftlommer.

•Ta jasmin ut av beholderen barnehage og plasser det i midten av beholderen nye. Toppen av jasmins rot ballen bør være omtrent en tomme under toppen av beholderen. Bruk fingrene til å løsne jasmins røtter, deretter legge voksende medium hele anlegget til toppen av rot ballen. Røttene skal være like under overflaten av potting jord. Vann grundig. Hvis voksende medium bosetter seg for mye, Legg til litt mer for å dekke toppen av røttene. Sett inn espalier eller andre klatring støtte på siden av potten der du vil jasmin å klatre.

•Spread dekorative småstein eller organisk mulch rundt toppen av voksende medium, men la 1 til 2 inches av plass mellom mulch og jasmins største stammen.

•Plasser beholderen i en varm, lyse plass i huset eller i sin helhet delvis solen utendørs. Vann når voksende medium tørker ut på toppen. Hvis anlegget somre utendørs, vil du måtte vann det daglig for å holde dem fuktige. Noen beholdere har brønner som slipper vann til anlegget etter behov.

•Bruk en flytende, generelle formål gjødsel for planter å mate jasmin månedlig i løpet av våren og sommeren voksende sesongen. Kutte ned på fôring vinteren. Følg etiketten instruksjonene for riktig mengde og prosedyre for å bruke gjødsel.

•Bruk beskjæring clippers eller sakser kontrollere jasmins høyde og spre. Jasmine planter tåler tunge beskjæring i året, men når anlegget er ferdig blomstrende er det optimale tidspunktet til å kutte det ned.

•Repot jasmin når det blir pott-grense eller etter kraftig beskjæring. Potten-bundet sjasminer signal ofte nød ved hjelp av stadig økende mengder vann.

Tips og advarsler

  • Selv med vanlige gjødsling bruker jasmine slutt opp næringsstoffer i voksende medium. Bruke friske voksende medium hver gang du repot jasmin. Hvis anlegget fortsatt i samme potten for et år eller mer, scoop ut noen av potting jord en gang i året og erstatte den med ferske potting jord.
  • Felles og arabiske jasmine vil gjerne vokse som små busker.
  • Ikke bruk Haven jord i beholderen. Hage soil er generelt for tette å gi tilstrekkelig drenering etter jasmine og ofte mangler næringsstoffer som plantene vil trives i den trange plassen av en pott.