Hvordan å vokse japanske Wisteria

March 10

Hvordan å vokse japanske Wisteria

Wisterias hengende kjeder av lilla blomster har fortryllet gartnere i generasjoner. Det finnes to typer asiatiske wisteria: kinesisk og japansk. Selv om de blomstrer i ulike mønstre, krever de samme behandling. Ofte begynner en wisteria ikke å blomstre i 15 år hvis vokst fra frø, så de fleste gartnere kjøpe podet vinstokker eller stiklinger av modne vinstokker fra barnehager å haste første blomstrer.

Instruksjoner

•Velg et område der vintreet får seks eller flere timer med sollys daglig. Sjekke området for fuktig jord og en litt syre pH mellom 6 og 7. Sette opp et solid espalier eller planlegge webområdet mot en solid vegg - anlegget skal plasseres i en lett-å-tilgang sted, som vanlig beskjæring er avgjørende.

•Dig et hull dobbelt så stort rot ballen wisteria, men ikke betydelig dypere. Anlegget podet wisteria slik at pode unionen er litt under overflaten. Plant en wisteria vokst fra en klippe på samme nivå som den var i barnehagen. Pack skitt rundt rot ballen og vann plantet grundig, nylig vinstokker trenger ca 1 tommers vann per uke.

•Feed nye planter å oppmuntre vekst, men ikke forvent blomster mens anlegget er matet. Oppmuntre vekst til anlegget fylles den tildelte plassen og tilbakeholde gjødsel hvis anlegget synes å være syk. Holde vann med mindre det er tørke eller hvis bladverket viser tegn til wilting.

•Apply superphosphate gjødsel (0-20-0) hvis wisteria nekter å blomstre til tross for din beste innsats frekvensen av 3 til 5 lbs. per 100 kvadrat fot. Beskjære ny vekst i våren eller tidlig sommer i stedet for vinteren eller tidlig på våren.

Tips og advarsler

  • Wisteria er en lettstelt anlegg når etablert, men etableringen kan ta åtte år eller mer - tålmodighet er nøkkelen.