Hvordan å vokse hvete på en liten skala i bakgården

May 28

Hvordan å vokse hvete på en liten skala i bakgården

Innføre en uvanlig beskjære i hagen din design når du blir et plott av hvete (Triticum aestivum). Med så lite som 10 kvadrat fot plass, kan du høyne nok av langstilkede variasjon med attraktive frøet hoder å holde håndverkere i hjemmet med materialer for veving og tørket blomsterdekorasjoner. En seng dobbel størrelse gir nok hvete å blande inn din favoritt brød, muffins eller hjemmelaget pasta. Planting hvete i forkortede pinner kan skille seedlings fra grasslike ugress og forenkler dyrking gjennom vekstsesongen.

Instruksjoner

•Till eller grave hvete planting seng i midtsommer. Mark forkortede pinner, 12 til 16 inches hverandre, med hagen påler i begge ender. Spre en 2 tommers dyp av 1-fots-bredformat kompost hver rad og grave den i bakken.

•Få en 2-tommers-dypt trau langs raden med kanten av en hakke hvis du plante vinter hvete midten av høsten for innhøsting neste sommer. For våren hvete, som er plantet når bakken er gjennomførbar våren og høstet i sensommeren, gjøre et trau bare 1 tomme dyp.

•Still hvete frøene i bunnen linjeavstand 1 til 1 ½ inches hverandre. Dekk med skitt og tamp ned fast med baksiden av hakke å sikre frø og jord har god kontakt for spiring.

•Et plantet nylig frø tilstrekkelig å suge radene til en dybde på 3 inches. Under de første to ukene, se nøye i tilfelle det øverste laget av jord skorper over varme og vind, forebygge anbudet hvete skudd fra presser gjennom. Bryte opp jordskorpen ved å skrape jord lett med en håndholdt kanter jordfreser verktøyet. Opphøre vanning høst-plantet vinter hvete før den første frosten. Vann begge typer hvete våren og sommeren når den øverste halv tommen jord er tørre.

•Hammer 3 - 4 fot lang hagen påler i endene av hver rad, skal hvete begynne å falle over når frøet hoder modnes og få tunge. Streng hage hyssing langs begge sidene på raden, knyttet til innsats, å holde stilkene oppreist.

•Harvest hvete når korn er gylden brun og tørr. Hold en klynge av stilkene i den ene hånden og kuttet på bakkenivå hage pruners holdt i den andre hånden.

Tips og advarsler

  • Teste korns beredskap for harvest ved å trekke et enkelt korn av flere hvete hoder over sengen og bite dem. Hvis korn er fortsatt myk og chewy, vente før plukking. Når strømmen er tørr og crunchy, er det tid å kutte den.
  • Når pleie, hakke bare ned området mellom rader å unngå å forstyrre hvetes røtter. Dra ugress som vokser i raden for hånd når jorda er fuktig fra vanning eller regn.