Hvordan å vokse høy Leyland Cypress

April 18

Eldre Leyland cypress kan bli opp til 50 fot eller mer. De høye evergreens er best dyrkes i USDA hardførhet soner 6 til 10 og kan tilpasses mange typer jordsmonn. Hardy og raskt voksende, Leyland cypress er godt egnet for å lage store hekker og windbreaks. En enkelt Leyland cypress plantet alene, og gjør en dramatisk prøven plante. Når full vokst, har treet en spredning av 25 fot eller høyere, gjør det ideelt for parker, studiesteder og store egenskaper.

Instruksjoner

•Kontroller den valgte planting plasseringen er overhead verktøy linjer. Plassere sypresser minst 30 fot fra bygninger og konstruksjoner.

•Purchase trær som er sertifisert sykdomsfri, spesielt i områder som Nord Carolina der canker sykdommer kan påvirke Leyland cypress. Velg unge barnehage lager trær som er 2 til 3 fot høy til å raskt etablere en personvern hekk eller masse planting.

•Dig hull 2 fot dypt. POKE sider av hullet med spadeblad, bryte opp jord å lette absorbering av fuktighet og rot spredt.

•Plasser et 3-tommers lag av kompost i bunnen av hullet. Fylle hullet med vann og la det sitte over natten slik at fuktighet avløp. Vann i de containerized sypresser grundig for å løsne røttene.

•Fjern liten Leyland cypress fra beholderen. Separate røttene for hånd og satt i hullet. Spre ut røttene og fylle hullet med skitt, tamping innimellom for å fjerne luftlommer. Sikre foten av treet, der røttene og stammen delta, er selv med omkringliggende bakkenivå.

•Et plantet nylig trær umiddelbart. Tillat vannet å løpe fritt fra en slangen til de omkringliggende jord er helt gjennomvåt. Fortsette vanning unge trærne annenhver uke gjennom to første voksende årstidene, med mindre regn gir naturlige fuktighet. Deretter vann Leyland cypress i utvidet tørre perioder å unngå treet nød som kan føre til sykdom.

Tips og advarsler

  • Hvis en Leyland cypress blir syke, beskjære bort infiserte området med skarpe pruning verktøy. Desinfiser verktøy med bleike løsning etter bruk på hvert tre å unngå å spre sykdommen.