Hvordan å vokse Hollyhocks i Houston, Texas

August 13

Hvordan å vokse Hollyhocks i Houston, Texas

Hollyhock (Alcea steg) er en favoritt med gartnere, populær for sin prangende blomstrer, lenge blomstrende sesongen og gammeldagse, hage følelsen. Denne kortvarig flerårig blomsten blomstrer i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 9, gjør det en perfekt match for Houston, som omfatter sonen 8b og 9a. Selv vanligvis brukt som en biennial, vil hollyhocks komme tilbake flere år i det milde klimaet i Texas og lett reseed seg selv, slik at du kan plante dem en gang og deretter fortsette å nyte dem som andre stauder. Du kan alltid tynn planting sengen hvis overbefolkning blir et problem.

Instruksjoner

•Velg en plante plassering i full sol som er skjermet fra vinden. Forberede planting sengen våren eller falle en uke før det planlagte planting datoen. Til ugress eller gress og jobbe en laget av organisk beriket jordsmonnet i sengen. Gartnere i nordlige og vestlige deler av Houston (nord for Interstate 10 og for US Highway 59) sannsynligvis ha rik, loamy jord naturlig. Andre deler av byen kan måtte endre leire og andre tunge jord å fremme drenering eller bygge opp senger og fylle dem med rike jordsmonnet.

•Et hollyhock umiddelbart etter planting og minst en gang i uken med en tomme av vann, holde jorda kontinuerlig fuktige men ikke våt eller vannfylte. Utvidet tørke forhold og varme Texas somre kan gjøre hyppigere vanning nødvendig. Unngå spruting bladene som mulig når vanning for å hindre soppinfeksjon.

•Prune hollyhock stammer i juli etter anlegget har blomstret, avskjære stilkene like over bakken for å produsere en ny runde med blomster.

•Fertilize hollyhocks akkurat som de begynner å blomstre på våren og igjen i midtsommer når neste runde av blomster er forming. Bruk 2 til 3 ts av gjødsel per gallon av vann når mate planter. Bloom gjødsel bør være høy i fosfor og kalium, men lav i nitrogen, som en 2-8-4 kombinasjon.

•Kontroller bladene av din hollyhock planter regelmessig for tegn på rust. Rust er en fungal sykdommen og det vanligste hollyhock problemet i Texas. Rustflekker på undersiden av bladene blir liten, rødlig og pulveraktig. Flekker på toppen av bladene har mer av en gule eller oransje fargetone og kan være større. Fjern alle infiserte planter og brenne dem for å hindre spredning av sykdommen.

•Rake området under din hollyhock i høst å fjerne noen ugress, døde blader og tilbrakte blomstrer som har akkumulert. Holde hagen gratis dette rusk hjelper fjerne rust og andre fungal problemer.