Hvordan å vokse Gladiolus lyspærer inne

August 1

Hvordan å vokse Gladiolus lyspærer inne

Gladiolus komme inn mange fargene og deres sommer spir blomster legge til drama og dimensjon i blomsterhagen. Gladiolus lage utmerket snittblomster, og er lett å vokse i forhold med solskinn der jord er godt drenert. Plantene vokser fra corms, som er lagring organer lik pærer. De anses anbudet planter og corms må gravd opp høsten og lagret inne om vinteren. Som med de fleste blomsterløk, kan gladiolus corms være "tvunget" og dyrket innendørs for tidligere farge skjermer.

Instruksjoner

•Ta corms hage for beste innendørs gladiolus skjermer. Din corms er tilpasset den sesongmessige sykluser av lys, i motsetning til nyinnkjøpte corms som kan være fra en annen region. Grave planter opp høsten og sette dem i et tørt område. Når bladverket er tørt, kutt den av. Sett corms i sphagnum mosen i en papirpose.

•Tillat corms å hvile mellom fire og 10 uker fra du grave dem frem nyplanting. Lagre dem innendørs der temperaturen er mellom 38 og 58 grader Fahrenheit.

•Plant corms seks å åtte ukens før du ønsker å se blomstrer. Bruke en pott med bredt drenering hull som er bare 1 eller 2 inches større enn corms.

•Fyll potten med like deler torv moss, potting jord og perlite for drenering. Plasser corms 3 til 5 tommer dyp i jord blanding med spisse ender opp og deretter fylle rundt dem med jord. Vann potten til det er jevnt fuktig.

•Plasser potten i et rom med middels tynt, hvor temperaturen er 55 til 60 F. gradvis øke lys og varme over de neste tre ukene til potten er i et område med fullt sollys på 70 F. Toppen av corms skal vises på denne tiden.

•Drei potten så corm vokser rett. Gjødsle hver to uker med en vannløselig gjødsel anvendt hastigheten anbefales. Holde corm jevnt fuktig, men ikke våt.

•Skjære tilbrakte stilkene tilbake til bunnen av anlegget. Når alle blomstrer har bleknet, flytte potten utendørs slik bladverket kan fullføre samle solenergi for neste sesong vekst. Trekk av corms fra potten høsten og gjenta prosessen.