Hvordan å vokse Genovese basilikum i potter

December 24

Hvordan å vokse Genovese basilikum i potter

Genovese er en type av basilikum vokst for hyggelig smaken, spesielt for bruk i pesto. Det er tilgjengelig frisk på større dagligvare butikker og naturlig matbutikker, men noen ganger er det bare merket som "sweet basilikum." Genovese basilikum er en hardfør plante som kan trives helårig innendørs og gjennom sommeren utendørs. Mens du kan plante den i bakken, sikrer voksende Genovese basilikum i potter du har friske blader hele året. Rik, godt drenert jord og periodisk vedlikehold, kan du vokse Genovese basilikum i potter med liten sjanse for å mislykkes.

Instruksjoner

•Plasser et 1/2-inch lag med grus i bunnen av planter for sikre jord mottar avløpet. Hvis grus er for liten og faller gjennom i hull, laget bunnen med elvesteiner i stedet.

•Fyll planter 2 inches fra toppen med kompost. Bruke kompost i stedet for potting jord gir de næringsstoffene Genovese basilikum krever for å trives.

•Plasser grupper av tre Genovese basilikum frø 4 inches fra hverandre i planter. Dekk frøene med 1/8 tommer av kompost og trykk den ned lett med fingrene.

•Plasser planter i en varm, solrik plass å tillate frø til germinate. Hvis det er noen sjanse for frost, holde planter innendørs. Holde jorda fuktig, men ikke våt, som du venter Genovese basilikum spirer. De skal vises i sju til 10 dager.

•Thin ut spirer; La en sunn plante per gruppe på tre når spirer utvikle tre sett med blader. Spirer krever en til to uker å bli klar for tynt.

•Et plantene når jorden er tørr, holder den fuktige å ta. Gang bruke en flytende gjødsel blandet med vann i produsentens instruksjoner. Holde plantene i en varm område der de får minst seks timer med sollys per dag.

•Harvest av Genovese basilikum bare når det er nødvendig. Hvis du trenger flere blader, ta noen fra hver plante å sikre de fortsatt vokser sunt. For utendørs planter, bringe seg innenfor før sjansen for første frosten å utvide deres voksende sesongen.

Tips og advarsler

  • Genovese basilikum planter er hardfør, men konkurrere ikke med ugress eller andre planter. Hvis du ser noe annet enn Genovese basilikum i planter, fjerne den umiddelbart.
  • Klipping bort blomster produsert av Genovese basilikum anlegget forbedrer bladene smaken. Slik at anlegget for å sette energi inn blomsten detracts fra hva det expends på bladene.