Hvordan å vokse Gardenia planter

April 17

Hvordan å vokse Gardenia planter

Gardenias sjarmere mange gartnere med duftende, kremet hvite blomster og tett løvverk, noe som gjør dem et passende valg for hekker og personvern plantings i varme, fuktige områder. En rekke størrelser og blomst former finnes blant de mange arter og kultivarer av gardenias, men de fleste reagerer like godt til vegetative voksende metoder som borekaks. Økende gardenias fra borekaks gir muligheten til å opprette en identisk gjengivelse av overordnede anlegget, som er av spesiell verdi når busk er spesielt floriferous eller attraktivt.

Instruksjoner

•Prepare en rooting potten for gardenia kutte før utvinning. Fyll en 6-tommers gryte med en lik blanding av torv mose eller kokos og skarpe sand. Våt blandingen med 1/2 kopp vann.

•Measure 6 tommer fra spissen av en gren med unge, grønn vekst. Sever stilk midtveis mellom to leaf noder med en renovert, skjerpet floral klipp. Ikke Fjern noen av bladene.

•DIP slutten av gardenia kutte i 0,3 prosent IBA heie hormon. Sett inn kutte i rooting potten så bunnen 2 inches er under overflaten.

•Still potted gardenia kutte i et drivhus under et automatisk misting system, eller angi kutte på en oppvarming matte satt til 75 grader Fahrenheit og tåke det flere ganger om dagen med en håndholdt plante herr. Utsette kutte lyse, diffus lys i minst sju timer om dagen.

•Se om røtter i fire til seks uker. Holde gardenia i sin potten til det setter på merkbar vekst og plante den i en stor permanent gryte eller utendørs seng våren.

Tips og advarsler

  • Vokse gardenia borekaks i sommermånedene.