Hvordan å vokse Forsythia fra anlegget stiklinger

January 6

En solid og pålitelig blomstrende busk, forsythia lyser opp landskapet med sine lyse gule blomster tidlig på våren. Utseendet av blomster, snart etterfulgt av den lyse grønt løv, er et sikkert tegn på at vinteren har nesten gått og våren er på vei. Overføring av stammen klipping er en enkel metode som fungerer godt med forsythia og andre woody planter som viburnum og lilla. Ta stilk borekaks fra forsythia i slutten av våren.

Instruksjoner

•Skjære en 4 - til 6-tommers stilk tips fra en sunn forsythia busk med ren beskjæringssakser. Ta flere ekstra borekaks, som noen av borekaks ikke kan rot. Foreta stammen kutte i morgen når anlegget er fortsatt godt hydrert. En kul, overskyet dag er best.

•Fyll en plante beholder med en potting blanding av halvparten grov sand og halv kommersielle potting jord eller kompost. Beholderen skal være ca 5 inches dyp, og bør ha en drenering hull i bunnen. Bruk en plast eller keramiske potten eller borer et hull i bunnen av en kaffe kan.

•Trykk beholderen på en fast overflate å avgjøre potting blanding. Fjern noen blader fra bunnen 1/3 til 1/2 av stammen borekaks og plante borekaks i potting blanding.

•Dekk beholderen med en gjennomsiktig plastpose, sikre plast beholderen med en strikk. Plass beholderen ute i et skyggefullt sted der det ikke vil være i fare for å bli banket over.

•Kontroller beholderen to til tre ganger hver uke. Åpne posen og tåke potting blanding hvis potting blanding føles tørr. Tilsett vann sparsomt, så våt jord kan råtne forsythia borekaks.

•Kontroller borekaks for røtter etter tre til fire uker. Rykk lett på to eller tre stilk borekaks. Hvis du føler motstand, forankret i borekaks. Plante hver stamme kutte i en individuell container ca 5 inches dyp.

•Plasser beholdere utendørs i en lyssky eller delvis solrikt sted. Tillate røttene å utvikle minst til våren, og deretter plante nye forsythia planter i sitt nye hjem.