Hvordan å vokse fikentrær i Canberra

January 31

Fig trær er opprinnelig fra Hellas, så de kan dyrkes noen steder med middelhavsklima, inkludert de fleste deler av Australia. Canberra har marine vest Maritimt klima, med fire årstider, så ekstra hensyn må tas i tørre somre å forhindre jord tørker ut og i vintrene å beskytte fig trær fra sporadisk frost.

Instruksjoner

•Velg en plassering minst 10 fot fra andre trær i et område som mottar full sol - ideelt syv-åtte timer med solskinn en dag. I Canberra dette burde ikke være vanskelig, siden den gjennomsnittlige daglige solskinnet er 7,6 timer, ifølge Australias Bureau of Meteorology.

•Dig et hull minst tre ganger så dypt og så bredt som roten ballen. Hell i halv posen og flat; opprette en liten grøft i midten med knyttneven. Nøye fjerne treet fra potten og plassere sin rot ballen i grøfta. Og hell i resten av potting jord og dekke med skitt du først tok ut av hullet. Opprette en liten depresjon rundt tømmerstokken, om to fot i diameter, som vil hjelpe nye treet samle vann. Gi nyplantede fig en god soaking at vann trenger inn hele hull og rotsystem.

•Et grundig og holde jorda fuktig, spesielt i de første to eller tre månedene etter planting. Som med de fleste anlegg, er det en gyllen middelvei: Hvis du vann for mye til et punkt der bakken er mettet, fikentreet kan utvikle rot råtne. Men hvis du ikke vann nok, treet kan tørke ut og tørr. I Canberra, varme, tørre somre krever ekstra ser og omsorg, spesielt i peak sommersesongen januar.

•Under vinteren ved første tegn på frost, isolere bunnen av din fikentreet med strå, dekk med et teppe, og deretter pakke et lag av klar plast brytes på toppen. Hvis treet er fortsatt liten, kan du gå en annen rute: grave treet opp, legge den på bakken, dekk med et stykke gammelt tepper, et lag av jord og et lag av blader eller halm og deretter plante når våren kommer.

•Fertilize sparsomt, en gang i året til våren. Fig trær krever ikke mye mat. Hvis du Attack seg, kan du få mye blad vekst og ikke nok fig produksjon.

•Prune fikentreet i juli og August, under sovende sesongen.

Tips og advarsler

  • For å beskytte fikentreet bagasjerommet og hindre skala, renvasking det hvert år i August eller September, rett etter beskjæring, med en pasta laget av utvannet lime og kobber sulfat. Bruk tre kopper kalk blandet med to liter vann til å opprette en del av lime; Bruk en kopp kobber sulfat med en liter vann for å opprette den andre delen. Deretter overlapper pastaer og gjelder bunnen av trestammer.
  • Husk å kjøpe den riktige typen av fikentreet for Canberras klima. Visse typer fig ikke vel i områder med frost, selv med den beste beskyttelsen, så sørg for at du rådfører deg med barnehagen.