Hvordan å vokse et Wisteria tre

October 12

Wisteria er en deciduous blomstrende vinranke vanligvis plantet i hager. Det er 10 arter av blåregn; to arter er innfødt til det østlige USA, mens alle andre er asiatiske. Wisteria er en energisk klatring vintreet og ofte forårsaker skader når plantet i nærheten av hjem, med mindre det er beskjæres regelmessig. For å unngå skader, velger huseiere ofte å plante og vokse wisteria i en tre-skjemaet. Wisteria krever regulær oppmerksomhet å erverve en sunn frittstående form, men når etablert, anlegget gjør en utmerket midtpunktet i hager.

Instruksjoner

Instruksjoner

•Locate en solrik beliggenhet med fuktig jord. Wisteria krever minst seks timer med sollys daglig for å produsere levende sitter; planter bør også være plassert i et område hvor de er beskyttet mot vinden, som wisteria vokser til å bli topp tunge og er utsatt for vind skade. Ifølge University of Illinois, ikke wisteria planter transplantasjon som de vel, så velger riktig sted å plante vintreet er viktig.

•Dig en planting hull 3 fot i diameter og 2 fot dyp. Bland kompost med den overordnede jorden å forberede jord for planting og til grundig.

•Sikker to tre innsatsen i planting området slik at de går 5 fot aboveground. Bruk press-behandlet tre for å sikre at innsatsen opprettholde deres strukturelle integriteten i år.

•Plasser wisteria på planting sted og la røtter å spre fritt. Plant wisteria på samme høyde som det ble plantet i barnehagen og fast pack jord rundt roten ballen.

•Et grundig etter planting, soaking hele området. Yong wisteria planter krever minst 1 tommers vann per uke skjønt nedbør eller supplerende vanning å oppmuntre vekst, ifølge Ohio State University.

•Train din wisteria treet til tre innsatsen med hyssing å støtte utvikling vintreet.

•Fjern den øverste delen av blåregn vintreet når den når ønsket høyde. Nye sidegreiner vil anspore fra toppen av vintreet og lage et tre-lignende utseende.

•Prune din wisteria vine regelmessig. Fjern alle skudd som utvikler under kronen å oppmuntre treet grenen utvikling. Beskjære greiner tilbake sesongmessig for å kontrollere vekst og fremme blomstrende.

•Root sviske vintreet sent i høst å oppmuntre blomst produksjon når vintreet er moden. Stikke en spade 18 inches i bakken 3 til 4 fot fra vintreet hele anlegget. Ifølge University of Illinois er wisterias beryktet for ikke å produsere blomster; ved å klippe til røtter, kan anlegget føler seg truet og vie mer ressurser til reproduksjon - produserende blomster - våren.

Tips og advarsler

  • Vær tålmodig med vintreet; wisterias vinranker kan ta opp til 15 år før de begynner å blomstre.
  • Ikke bruk nitrogen gjødsel med wisteria som de bare fremme bladverk og gjøre det vanskeligere å administrere vintreet.