Hvordan å vokse et Pecan tre i New Mexico

May 8

Hvordan å vokse et Pecan tre i New Mexico

Pecans er en viktig kontanter beskjære for nye Mexico.The første fem år utgjør den viktigste vekstperioden for en pecan. Beskjæring av et pecan tre oppfordrer bedre avkastning og en sunnere treet. Pekannøtter krever to varianter plantet i nærheten av hverandre for kors pollinering. Treet vil ikke gi nøtter får det ikke pollen fra en variasjon. Pekannøtter kan dyrkes fra frø eller barnehager frøplanter, men den beste metoden er en podet treet kompatibel rootstock.

Instruksjoner

•Dig hull stor nok å huse røttene når de er spredt.

•Unwrap treet og trekke ut røttene. Klippe taproot 20 tommer og trim eventuelle skadede eller ødelagte røtter.

•Still treet 1 tomme dypere i hullet enn det ble plantet ved barnehagen. Hvis din jord drenerer godt, plante treet med en bassenget rundt foten å samle vann. Hvis drenering er dårlig, plante treet på en haug eller haug å forbedre avrenning og sikre treet sitter ikke i vann.

•Fyll hullet halvveis med jord og fyll resten med vann. La vannet suge i, og deretter tilbake fylle resten av veien. Vann igjen etter hullet er fylt ut.

•Prune av halvparten av høyden på treet. Sviske tilbake sidegreiner til 6-tommers stubber. Dette vil sikre en sterk leder og god forgreninger. New Mexico dyrkere sviske nye planter på denne måten som en del av opplæringsprosessen å produsere motstandsdyktig mot vind, sterk trær.

•Et månedlig til skyter blad ut. Vann hver sju til 10 dager etterpå og Hold ugresset fra foten av treet. Ny Mexico somre kan være sizzling, så sjekk vann behovene til treet ofte i svært varmt vær. En vanning systemet på en timer kan bidra til å holde tritt med vann behovene til treet.

•Legg 1/4 lb nitrogen-rik urea og 1/8 pund sink chelate når treet har blader.

•Apply plantevernmidler etter behov. Kommersielle dyrkere spray 10 til 15 ganger i året for å drepe skadedyr. Hjemmet gartneren må ikke ty til denne frekvensen. Vanlige problemer er stinkbugs, pecan skala, Rundormer og canker, en sopp. New Mexico har opplevd et problem med roten knute nematoder, som ikke vil drepe treet men reduserer produktivitet.