Hvordan å vokse et oliventre fra et frø

February 25

Hvordan å vokse et oliventre fra et frø

Når du har smakt perfekt oliven, kan du hjelpe, men lurer på om du kan lagre pit og vokse din egen treet. Et oliventre (Olea europaea) kan dyrkes fra en lagret frø, som er i pit, men det kan ikke bære frukt true til hva du har akkurat spist. Hybrid varianter pleier å gå tilbake til trekk av foreldrene. Hvis du ønsker å vokse et oliventre fra et frø, bruker et arvestykke utvalg eller hoppe over gjetting og kjøpe frø fra et frø selskap. Uansett, vokser et oliventre fra frø kan være utfordrende, så vær tålmodig.

Forberede frø

Hvis du lagrer frø fra en oliven, bruke en plukket ferske fra treet. De som har falt på bakken kan være utsatt for sykdom, og de som har blitt behandlet sannsynligvis ikke vil spire. Lagret frø og kjøpt frø, start med å kutte av en ende av ytre frø belegget; deretter suge frø i ferskvann i 24 timer. Dette hjelper fremskynde spiring. Fordi disse frøene er vanskelig å spire, suge flere frø enn du trenger å kompensere for tap.

Så grunnleggende

Hvis du bor i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10, sår oliven frø direkte i bakken når jord temperatur varmes til 80 grader Fahrenheit våren. Velg et sted som får seks timer med full sol hver dag og er beskyttet mot vinden. Et oliventre vokser til 35 fot høy og sprer 30 fot bred. Den vokser i de fleste jord typer, så lenge de er godt drenering og har en pH under 8.5. Sår frø 3/8 tommer dyp, trykk jord med fingrene, vann nok til å fukte frø i jorden og dekk med ca 2 inches av mulch. Ikke gjødsle på dette punktet. Du kan også starte frø innendørs med potting blanding og en pott med bunnen drenering som plasseres i et solfylt vindu.

Frøplante omsorg

En oliven frø tar ca 40 dager eller lengre å spire, så hold området vannet og luket mens du venter. Om frø er i potter eller i bakken, vann på dem når de 1 tomme jord tørker ut, bruke nok vann for å fukte frø. Når frø spirer, fortsette å vann og fjerne ugress. Et oliventre trenger ca to måneder i temperaturer under 50 grader Fahrenheit å bære frukt. Når frøplante bærer sine første blomster, som kan ta opptil tre år, gjødsle med detaljert 10-10-10 gjødsel. Dryss 1/2 pund - ca 1 kopp - gjødsel i et band rundt treet 1 fot fra stammen; deretter skrap den i jorden med en kommisjon. Bruke gjødsel årlig når ny vekst er mindre enn 12 inches, like før knopper gjennombrudd blomstrer.

Dyrke kultivarer

Når du velger frø å vokse, plukke et utvalg som er self-pollinating. Varianter som ikke er self-pollinating krever en variasjon i nærheten pollinering og produsere frukt. Self-pollinating kultivarer inkluderer "oppdraget, som vokser i USDA soner 8 til 11, og"Manzanilla,"som vokser i USDA soner 8 til 10. Oliventrær kan invasiv, så ikke plante en pest Hvis dette er tilfellet i ditt område.