Hvordan å vokse et nytt Azalea fra en annen

January 21

Hvordan å vokse et nytt Azalea fra en annen

Asalea (Rhododendron spp.) er en stor familie av eviggrønne eller løvtre blomstrende busker som trives i delvis skygge og fruktbare, sur jord. Busker kommer i en rekke størrelser og blomst farger. Hver vår blomstrer fra vår og i hele sommer, tjene dem et sted som blant de mest populære blomstrende busker, ifølge Virginia Kooperativ forlengelsen. Evergreen varianter å holde fargen i hagen under vintre. Det er lett å vokse en ny azalea fra en eksisterende anlegg ved hjelp av Gran borekaks.

Instruksjoner

•Fyll 16-9-tommers, 6-tommers-dyp plast boksen halvveis med fuktig, unmilled sphagnum mosen. Dette er annerledes enn torv moss og kan kjøpes på noen hage butikk. Fyll en plast kopp med en tomme av rooting medium.

•Ta tre eller fire, 4-tommen-lang Gran borekaks. Gran borekaks er årets nye vekst som har nettopp begynt å stivne litt, men er fortsatt smidig. Mål fra tuppen av stilken. Et godt tidspunkt å ta borekaks er nær slutten av mai i de fleste klima.

•Fjern alle går fra den nederste halvdelen av stilken. Skjær bunnen i vinkel og dyppe i rooting medium. Sett borekaks sphagnum mosen voksende medium i plast boksen.

•Dekk hele plast boksen med en stor plastpose og nær toppen med en strikk. Dette bidrar til å holde fuktighet opprette en drivhuseffekten. Sett i et innendørs område av høy skyggen. Må ikke utsettes for direkte sollys. Borekaks vanligvis rot av sen høst.

•Fjern plast og la borekaks vokse i boksen til tidlig mai. Overføre til små personlige Potter og la dem vokse for en hel sesong før transplanting til et permanent i hagen.