Hvordan å vokse et eiketre fra en Acorn

September 24

En av våre første leksjoner i hvordan ting vokser er ofte eksempelet på en stor, sterk eiketre som vokser fra en liten acorn. Om du er en horticulturist jakt etter en ny utfordring, en naturalist ønsker for å tiltrekke dyreliv eller pedagog ute etter en morsom leksjonsplanen, vokser et eiketre fra en eikenøtt kan være en givende opplevelse.

Instruksjoner

•Samler opp plumpe eikenøtter rett etter de faller. Plass dem i en plastpose med dempet isolasjonsmateriale. Lukk posen løst og kjøle på mellom 32 og 35 grader Fahrenheit. Nederste skuffen til kjøleskapet skal oppnå denne temperaturen. Være sikker din eikenøtter ikke fryse.

•Hold eikenøtter fuktig og nedkjølt gjennom vinteren. Eikenøtt trenger minst 1000 timer med lave temperaturer simulere vinter og bør være så vidt fuktig. Hvis du overmoisten dem, vil mold vokse.

•Plant din acorn rundt midt-til slutten av April i en 8-oz. Styrofoam kopp fylt i en tomme av toppen med en lik blanding av potting jord og moss. Tapp det litt forsiktig pack jord. Slå fire ¼-tommers hull i sidene av koppen, nederst, til drenering. Plass eikenøtt like under overflaten av jord i vannrett stilling. Vann jord før det drenerer ut nederste hullene. Holde jorda fuktig hele tiden og holde cup på en sørlige vender vinduskarmen.

•Harden planter rundt midten av mai, etter det første settet med bladene vokser, ved å øke sin eksponering til utendørs. Plasser seedlings utenfor på dagtid og bringe dem i natten. Mens de utenfor, beskytte seedlings fra sulten critters ved hjelp av et gjerde eller kabinett som gir rikelig med sollys og vind å nå unge treet.

•Kopiering til en 16 oz. kopp fylt med en blanding av potting jord og blad littler eller blad kompost i slutten av mai. På dette punktet, kan du beholde din tree utenfor hele tiden, mens du fortsatt gjør at jorden er alltid fuktig. Du kan bruke milde gjødsel i denne fasen, hvis du ønsker.

•Relocate treet til en 32-oz. container fylt med samme blandingen etter det andre settet av bladene vokse. Når du overfører det, sjekk main (tap) roten å sikre det er hvitt og sunn. Gi avrenningshull og fortsette å holde jorda fuktig.

•Skift treet til sin endelige hjem i fall. Hvis du har hjort i området, Fortsett å omgi det med fekting til bladene er over beite nivå. Du kan også vente å plante den før de neste vår ved å plassere treet i et beskyttet område, for eksempel en garasje eller kjeller, over vinteren mens holde jorda fuktig og temperaturen mellom 20-30 grader Fahrenheit. Som eikenøtter må voksen trær minst 1000 timer med lave temperaturer å vokse riktig.

Tips og advarsler

  • Velg din eik basert på klima. Velg oaks som allerede vokser i ditt område. PIN oaks er utsatt for visse sykdommer, så unngå plante dem.
  • Hvis din jord blir for tørr eller du merke pannen blad kanter eller flekker, fordype hele anlegget i vann bobler stoppe. Dette rehydrates anlegget og bringer ut alle giftstoffer i røttene fra dehydrering eller overflødig gjødsel.
  • Ta treets endelig størrelse, over og under bakken, en konto under siste planting. Ikke plante for nær hus, andre trær, oppkjørsler eller fortau.