Hvordan å vokse en spiselig fikentreet

April 4

Hvordan å vokse en spiselig fikentreet

Spiselige fikentreet, ficus carica, er lett dyrkes i rimelig milde klima. Faktisk, er det visse streamside områder i California hvor anlegget har spredt og regjeringen har erklært det å være en invasiv pest. Det oppsto i Midtøsten og Øst-Europa, men har tilpasset så godt til California området at USA er tredje i kommersiell produksjon av frukt etter Hellas og Italia. Du kan vokse friske fiken i hagen din, også. Her er hvordan.

Instruksjoner

•Den vanligste spiselige fiken er Brown Tyrkia (Texas Everbearing er spesielt godt tilpasset for sentral- og Øst-Texas), Celeste, svart oppdrag (anses av noen som gourmet fig), Kodota (brukes kommersielt) og Brunswick fiken. De fleste fiken er enten grønne (kalt "hvit") og lilla (kalt "svart").

•Figs er rik på vitamin A og C, enzymer og gjennomføre laxitive egenskaper. Tykk hvit latex sap kan forårsake en allergisk reaksjon i noen mennesker.

•Den frukt er uvanlig i at det er faktisk beholder for små blomster innsiden. Det er pollinated av en spesiell liten veps som kryper i fine hullet på undersiden av frukt og pollinates blomster innsiden. Hver av disse bittesmå humper i er den egentlige frukten og minutt frø på spissen av hver frukt forårsaker at crunchiness karakteristiske spise fiken.

•For å vokse fikentreet må lyse sol og varme temperaturer. Akseptere tørr luft og lavt når etablert, er det en god tre å vokse i tørre, varme områder. Selv om det ikke masete om jord, vil den vokse bedre i en godt ernært leirjord sand eller leire. God drenering er viktigere enn kvaliteten på jord. De fleste fiken tåler temperaturer som går så lavt som 10' F til 20' F. De er lett forankret for overføringen og beste vokst som måte enn av frø. De er også elskede gophers, så hvis du bor i en gopher-utsatt område, må prøve å bruke en rot bur for å etablere din tree.

•Like andre frukttrær, plante den i et hull som er bredere enn enn dyp, men pass på røttene passer lett inn i dybden av hullet. Hvis jorden er tørr i bunnen av hullet, vann det så vannet vil trenge dypt nede under røttene av nyplantede treet. Innsats det for det første året eller to hvis du bor i et forblåst. Tilbake fylle din hullet med jord (rør inn endringer nå hvis din jord trenger dem). Tamp i jord og la en depresjon som en vollgrav rundt ytterkantene av hullet for å samle vann og la den suge i sakte.

•Moderne fiken start beskjæring i sommer, og noen kan bære gjennom høsten. Høste dem når de begynner å gå litt myk å ta på. De er dekorative med store, palmate bladene kan vokse mellom 10 og 15 fot høy. Bruke dem som skyggen trærne eller fylle et hjørne i hagen. Frukt er så søt at det kan tiltrekke bier og veps. Men det gjør en fin tillegg til en hage. Om vinteren vil spiselige fig miste sine blader og Vis mellom de heller dekorative, vrient. Det er en god treet for frukt og skjønnhet, men det kan være litt rotete med frukt og blad fall. En fikentreet er en god tre å aksent en Middelhavet eller tropisk design.