Hvordan å vokse en spiret potet

June 2

Hvordan å vokse en spiret potet

Poteter vokser ikke fra frø som mange planter. I stedet vokser de fra hva kalles "frø bitene." Frø er en del av potet tuber og ikke et separat frø. Hvis venstre alene på et varmt sted, vil naturlig poteter spire skudd fra øynene i deres ytre huden. Disse skudd er fremtidige vinrankene av anlegget potet og et tegn på at det er på tide å transplantere frø stykket i hagen slik at det kan vokse.

Instruksjoner

•Tillat din potet spirer for å vokse til en høyde av ca 1 tomme. Hvis din rosenkål er grønn er sunt. Hvis din rosenkål er hvit, bryte dem og tillate dem å regrow med mer sol.

•Skjære din spiret potet i mindre stykker med kniven. Bitene bør veie 2 til 4 oz. og bør ha ett spiret øye. Hvis du bruker poteter som veier 3 oz. eller mindre hele, er skjæring unødvendig.

•Vri din jord med gjødsel til du har et godt luftet, godt drenert lapp å plante din poteter. Den ideelle jorden blir løs og dypt så ikke å begrense root vekst eller potet utvikling.

•Plant potetene etter jord har nådd en jevn temperatur på 50 grader Fahrenheit eller høyere. Mars eller tidlig i April er den tradisjonelle planting tiden. Potet frø-brikker skal plantes ca 12 inches hverandre i rader med 20 til 30 tommer.

• "Hill" eller dekke nye spirer med topp jord til en høyde på 4 inches som de nå en høyde på 8 inches eller så. Ved å gjøre det du vil utdype røttene og la poteter å utvikle høyere opp i nylig slått og karbonisert jord. Gjenta denne prosessen annenhver uke til en ytterligere 2 inches så vinrankene ikke er kvalt som de vokser.

•Harvest din tidlig poteter, som den overlegne variasjonen, som den første blomstrer åpne. Høste din midt i sesongen og sent varianter, som Red Pontiac, Russet og Yukon gull, når vinstokkene har begynt å visne. Trekke ut eller kuttet vinrankene på jord nivå og vente en til to uker før grave opp avlingen. Bruk en spade eller høygaffel og høste din poteter, sørge for ikke å skade dem på vei opp.

Tips og advarsler

  • For å forårsake din potet å spire står det øye side opp i et solrikt sted. Før lange skudd begynner å komme fra øynene.
  • Du kan redusere eller hastighet spirende ved å justere temperaturen på din poteter. Kjøligere temps vil avta spirende og varmere temps vil oppmuntre.
  • Poteter kan være utsatt for insekt angrep som loppe biller og blad hoppers og fungal infeksjoner som kan ødelegge en avling. Vurdere en plantevernmidler-soppdreper kombinasjon å bekjempe disse problemene.