Hvordan å vokse en Matcha plante

October 5

Hvordan å vokse en Matcha plante

Matcha te pulver er populær i Japan. Den tradisjonelle japanske tea ceremony sentre rundt drikke matcha te. Te er populær i USA for sine helsemessige fordeler og er kjent for sin søte smaken. Etter matcha er høstet, er matcha bladene lagt ut flat og tørket. Bladene er så de-viened, de stammet og stein bakken til et fint pulver. Prosessen er ganske tidkrevende, og det kan ta en time å slipe 30 gram matcha. Matcha selges i pulverisert form, men du kan vokse en matcha plante og fullføre prosessen selv.

Instruksjoner

• Velg et sted å plante din matcha. Anlegget vil etter hvert vokse inn i en busk rundt 5 fot i diameter, så Velg en plassering som er minst 12 fot fra andre planter. Velg en plassering hvor anlegget vil motta full sol.

•Dig et hull for matcha anlegget. Hullet bør være minst tre ganger så bredt og tre ganger så dypt som matcha beholderen.

•Plant din matcha te plante i jordsmonnet. Du kan utvide anlegget fra frø også, men det vil ta ytterligere to år for anlegget å nå modenhet.

•Legg noen inches mulch rundt anlegget matcha. Matcha planter krever fuktig jord og mulch vil bidra til å opprettholde fuktigheten i jorden.

•Legg gjødsel til jorden når du først plante og ikke mer enn en gang hver sjette måned etter at. For mye gjødsel kan føre til rot råtne.

•Fire uker før høsting, begynne å skyggelegge anlegget. Tradisjonelle matcha te produksjon krever anlegget for å være i skyggen av bambus mats eller vinyl ark. Ved å kutte av sollys fra anlegget, tebladene beholde mer aminosyrer, og anlegget er igjen med mykere knopper.

•Harvest anlegget blader. Tradisjonelle matcha høsting, utføres en gang i året i begynnelsen av mai. Harvest bare den yngste blader og knopper, vanligvis tre terminal bladene og terminal bud.