Hvordan å vokse en Himalayan Blackberry

December 9

Hvordan å vokse en Himalayan Blackberry

Bjørnebær er stor buskete og vining planter, verdifulle for deres lang lifespans og frukt produksjon. Himalayan bjørnebær vokse til 15 fot i høyde, med canes så lenge 40 fot i naturen. Ifølge King County, Washington, nettstedet, bønder introduserte disse plantene for frukt produksjon, men mistet kontrollen som vinrankene invaderte naturområdet og viste vill. Himalayan bjørnebær produserer lys, saftig frukt med de rette forholdene, men krever fast hånd å hindre invasjon.

Instruksjoner

•Plant Himalayan blackberry vinstokker våren når frost heiser. Velg en stor, åpen område med full delvis sol og tilstrekkelig drenering. Bjørnebær vokse og blomstre produsere best med lyse, full sol og luft sirkulasjon.

•Prepare personlige planting nettsteder for hver blackberry bush. Mark nettsteder på hver 2 til 3 fot i raden med 7 fot mellom flere rader, og grave i de 12 inches jord. Blanding jord godt å bryte den opp og innlemme 4 til 5 inches av organiske kompost for bedre ernæring og drenering.

•Plant Himalayan blackberry ranker med sine røtter rett under overflaten å gi dem tilgang til luft og vann. Vann bjørnebær med 4 til 5 tommer vann å avgjøre jord, og start dem på 2 inches av vann hver uke. Lå 2 inches av organisk mulch på jord mellom vinrankene å opprettholde fuktighet og varme og begrense ugress vekst.

•Erect et espalier system bak hver rad i Himalayan bjørnebær å trene og kontrollere dem. Knytte blackberry vinrankene til espalier som de vokser, bruker ledningen bånd.

•Prune Himalayan bjørnebær sommeren første å kontrollere dem. Fjern suckers vokser mellom planter og rader, og kuttet av syke eller ødelagte canes.

•Feed Himalayan bjørnebær med balansert 10-10-10 gjødsel og nye kompost endringer våren. Bland vann og gjødsel granulater inn på topp 4 til 6 inches jord, minst 6 inches fra baser av vinranker.

•Prune bjørnebær gjennom sommeren som før, og igjen på slutten av sitt andre år etter frukt høste. Trekk ut suckers og kuttet bort lateral canes som bar frukter som de ikke vil frukt igjen. Trim gjenværende oppreist canes ned 7 fot i høyden. Gjenta denne prosessen hvert fall for å holde blackberry busker under kontroll. Kaste kullet bort for å holde den fra å heie.

Tips og advarsler

  • Bjørnebær produsere første innhøstingen i seg den andre sommeren.