Hvordan å vokse en hasselnøtt Tree fra et frø

December 26

Hvordan å vokse en hasselnøtt Tree fra et frø

Hasselnøtt er et løvtre innfødt til den nordlige delen av Afrika, Vest-Asia og Europa. Hasselnøtt tree har forhistoriske røtter, spiller en viktig rolle i menneskets kosthold gjennom tidene. Eldre hasselnøtt trær vokser til høyder av 15 fot på modenhet når dyrket i sine favoriserte USDA planting soner 4 til 9. Hasselnøtt trær vokser fra hasselnøtter eller filberts, som krever en lengre chilling og lagdeling periode for å spire.

Instruksjoner

•Samler opp tre til fire hasselnøtter fra treet når de bare begynner å bli brun på slutten av sommeren. Plasser hasselnøtter i en plast container med tettsittende lokk og lagre container i kjøleskapet.

•Fjern hasselnøtter fra kjøleskap i begynnelsen av November. Nyt hasselnøtter i en bolle med varmt vann i fire dager å hjelpe mykne det ytre skallet.

•Fyll plastpose halvfull med vermikulitt. Fjern hasselnøtter fra bollen av vann og slippe dem i plastposen av vermikulitt. Forsegle plastposen; gi den en rist å kombinere vermikulitt og hasselnøtter. Angi plastposen i kjøleskapet i tre måneder.

•Fyll en 6-tommers gryte med fuktig organisk potting jord. Fjern hasselnøtter fra kjøleskap og trykk hver 1/4 tommers ned i jorden. Plante hasselnøtter 1 tomme fra hverandre. Pat jord å fjerne luftlommer.

•Dekk potten med et stykke plast brytes og sikre den med en strikk. Angi potten på en plante varmeputen satt til 75 grader Fahrenheit i et område som mottar lys indirekte sollys.

•Kontroller jorda for fuktighet alle dagene ved å løfte opp plast og trykker fingeren i jorden. Hvis jorden føles tørr, dis det med varmt vann fra en sprayflaske. Erstatte plast. Du burde se tegn på tilvekst innen fem dager.

•Fjern plast helt når du oppdager hasselnøtt planter sprouting gjennom jorden. Fortsette å gi fuktig jord, varmen og indirekte sollys som hasselnøtt seedlings vokser.

•Pluck ut den svakeste hasselnøtt seedlings når de utvikler sitt andre sett med blader. La sunneste hasselnøtt frøplante i potten for å vokse. Fortsette å gi enkelt hasselnøtt frøplante fuktig jord, indirekte sollys og varme fra oppvarming pad. Transplantere hasselnøtt frøplante utendørs tidlig om våren når den når en høyde på 10 til 12 inches.