Hvordan å vokse en Conifer fra en Kongle

October 11

Hvordan å vokse en Conifer fra en Kongle

Fordi de er så mye lettere å vokse fra frø enn å overføre asexually, bartre, nesten alltid overføres av frø i barnehager bransjen. Noen kan vokse en conifer; alt du trenger er noen kongler. Finne en evergreen i nabolaget som du beundre - og få tillatelse fra grunneier å samle noen kjegler, og du kan vokse ditt eget eviggrønne skjønnhet.

Forberedelse

Se etter modnet furu eller andre kjegler begynner på sensommeren. Frøene danner mellom overlappende skalaer og utgis som membran tørker ut og krymper. Sette kjeglene, atskilt med variasjon, på en skjerm i en varm, luftig sted, tørke. Som de krymper, slipper de frøene på skjermen.

Stratify frø ved å plassere dem i kjøleskapet for fire til seks uker. Lagdeling vil bidra til bedre spiring; frø av noen varianter av bartre vil ikke spire uten denne kalde behandling. Bløtlegg frø over natten og deretter avløp dem. Plass dem i fuktet vermikulitt eller torv moss i en glasskrukke. Sett glasset i kjøleskapet for nødvendige tidsrom.

Planting

Fyll enkelt 4-tommers potter med en soilless voksende medium. Bland 1 del torv moss med 1 del vermikulitt eller perlite for å starte bartre frø. Så et halvt dusin frø i hver pott, begrave frø ca 1/2 tommers dyp.

Holde pottene i en beskyttet plassering utendørs, intens sollys og sterk vind. En kald ramme med skygge klut er ideelt.

Vann seedlings for å holde voksende medium fuktig; Hvis lov til å tørke ut, vil frøene sovende igjen og ikke spire.

Bruke 4 til 6 inches av beskyttende mulch etter den første drap frosten høsten. Steng av kalde rammen for vintermånedene, forlater skygge klut i stedet.

Første året

Frø plantet i høst etter lagdeling kan forventes å spire våren. Åpne toppen av kalde rammen og fjerner mulch i veldig tidlig på våren, når jorden begynner å tine.

Tynn seedlings til den sterkeste i hver pott når de spire senere i vår. Fortsette å levere vann som trengs for å holde pottene tørker ut. Flytte planter fra kaldt rammen og til en beskyttet plassering i full sol, men beskyttet mot slutten av ettermiddagssolen, når temperaturene på dagtid stige til 40-graders F temperaturer.

Repot i 8 - til 10-tommers personlige Potter når seedlings vokse deres barnehage Potter, bruker en blanding av 1/2 torv moss og 1/2 innendørs potting jord. Flytte seedlings tilbake i den kalde vinteren, følge samme fremgangsmåte som før.

Andre året

Transplantasjon seedlings til en barnehage hage seng når bakken varmer opp i midten til slutten av våren seedlings' andre år. Plassen dem ca 1 fot fra hverandre i rader 2 fot fra hverandre.

Mate seedlings en utvannet blanding av gjødsel spesielt formulert for syre-elskende planter og merket for evergreens, blåbær og asalea. Fortsette vanning for å holde voksende seng konsekvent fuktig. Mulch jord for å bevare fuktighet og stoppe veksten av ugress.

Transplant planter til deres endelige plassering i landskapet våren sitt tredje år.