Hvordan å vokse en bønne anlegget

May 27

Hvordan å vokse en bønne anlegget

I eventyret Jack og bønnestengelen kaster Jacks mor bønner ut vinduet bare for å finne en gigantisk bønnestengelen vokser til himmelen neste morgen. Selv om bønner virkelig ikke vokser ganske så fort, er de produktive bøndene som synes å dukke opp over natten, noe som gjør dem ideelle planter for barn og begynnelsen gartnere. Bønner er nesten bekymringsløs og tilbyr deilige skarpe beans klar til å spise rett fra vintreet.

Instruksjoner

•Prepare jord i et solrikt sted som mottar full sol i seks til åtte timer om dagen. Till til en dybde på 6 til 8 inches og fjern eventuelle steiner, røtter eller andre anlegget rusk.

•Legg noen jord endringer som godt råtnet gjødsel, kompost eller gjødsel. Hvis du er usikker på behovene til din jord, kjøpe en billig jord test kit på din lokale jernvarehandel og teste du jord i retning i kit. Legg til anbefalt endringer i din jord for optimal vekst. Fungere det godt med eksisterende jord. Rake området glatt med en hage rake og kast noen store steiner. Vegetabilsk planter krever fine løs jord for god root utvikling.

•Plant bønner i våren etter faren for frost. Plante til en dybde på 2 inches, linjeavstand 4 inches hverandre. Hvis planting i rader, tillate plass mellom rader for enkel tilgang. Bønner kan plantes i rader 18 inches hverandre, men mange foretrekker en avstand på 2 ½ til 3 føtter å tillate for dyrking mellom radene med en hage ror. Bønner plantet i opp senger kan være lik avstand 4 inches hverandre i alle retninger.

•Et å fukte jorda. Holde jorda jevnt fuktig å fremme spiring. Bønner vil spire i fire til ti dager, avhengig av temperaturen på jorden. Bønner foretrekker varm jord og frø kan råtner hvis utsatt for kalde våte jord før spiring.

•Fjern noen ugress så snart de dukker opp for å hindre dem i å rane planter av fuktighet og næringsstoffer. Ta vare ikke for å forstyrre unge bønne røtter når ugress. Klipp ugress i bakken Hvis de vokser for nær bunnen av bønne anlegget.

•Et når jorden er tørr. Bønner er tolerant av tørr jord, og vil gjøre det bra uten vanning med mindre du lider tørke forhold.

•Harvest i 50 til 60 dager når unge bønner er slank. La bønner å modne gjør dem tøff og reduserer smaken. Se bønner nøye når de har blomstret, som unge bønner og vokser raskt.

Tips og advarsler

  • Tilling eller løsne jorden er et viktig steg. Vegetabilsk planter krever fine løs jord for god root utvikling. Plukke bønner når vinstokkene er tørre. Rørende våt bønne planter føre bladene og bønner for rust. Selv om dette ikke skade bønner, vil utseende bli redusert.